Mikä söpöliini! Tällä kurrella on ikuinen talviturkki – Arto kohtaamisestaan albiino-oravan kanssa: "Se oli muita arempi"

Heinäveteläinen Arto Masalin syötti oravia Pielavedellä, Pohjois-Savossa sijaitsevassa metsässä, kun eteen vipelsi hyvin poikkeavan näköinen orava.

– Muistan kouluaikojen lintukirjoista, että on ainakin mänty- ja kuusioravia. Olen nähnyt punertavia ja harmaansävyisiä oravia, ja jollain valkoisen hännän, mutta en koskaan edes kuvissa albiino-oravaa, Masalin kertoo.

Hänen mukaansa albiino-orava sopeutui hyvin muiden oravien joukkoon, mutta oli muita ruokintapaikalla olevia oravia hieman ujompi.

– Se vähän aristeli. Paikalla oli noin 10 oravaa, jotka hyörivät ruoan ympärillä. Albiino-orava ei tullut luokse silloin, kun oli ryysistä.

Masalin huomasi, että albiino-orava herätti muissa oravissa huomiota, mutta se osallistui tavallisesti takaa-ajoleikkeihin muiden oravien kanssa. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Masalinin sukulaisten mukaan albiino-orava on ollut tuttu näky ruokintapaikalla kesän ajan. Kuva: Arto Masalin

Masalin oli kuullut, että albiino-orava kuulisi tavallista oravaa huonommin. Tämä ei pitänyt paikkansa Pielaveden albiino-oravan kohdalla.

– Se reagoi ääniin kuten muutkin.

Masalinin Pielavedellä asuvat sukulaiset kertoivat, että albiino-orava on oravien ruokintapaikalla tuttu näky. Masalin uskookin, että albiino-orava on tämän kesän poikasia.

Albiino-oravasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat