Mainos

Mikä on pienen mynämäkeläisen lukion salaisuus? Koulu teki sen taas – kahdeksan laudaturin Otso Mielismäki on yksi vuoden menestyneimpiä ylioppilaita!

2:17

Ylioppilastutkintolautakunta julkisti keskiviikkona perinteisesti kevään ylioppilaiden nimet verkossa.

Keväällä valmistuvista ylioppilaista yksi menestyneimpiä kirjoittajia oli Mynämäen lukiosta ylioppilaaksi valmistuva Otso Mielismäki. Tuore ylioppilas kirjoitti peräti kahdeksan laudaturia.

– Otsolla oli hyvät mahdollisuudet myös yhdeksään laudaturiin. Hän kuitenkin valitsi fysiikassa hieman vaikeamman tehtävän, josta sai odotettua vähemmän pisteitä. Näin siitä aineesta tuli hänen kohdallaan vain eximia, naurahtaa Mynämäen lukion rehtori Pekka Leino MTV Uutisten haastattelussa.

Kahdeksan laudaturin Mielismäki ei kauaa ehtinyt juhlia täysosumaansa. Mielismäki nimittäin osallistui jo heti samana päivänä Turun yliopiston lääketieteen pääsykokeisiin.

Pieni Mynämäen lukio nousi otsikoihin ensimmäisen kerran jo muutama vuosi sitten, kun Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) nosti lukion nimen esiin.

VATT listasi vuonna 2014 lukiot paremmuusjärjestykseen sen perusteella, miten paljon opiskelijat onnistuivat nostamaan peruskoulun päättötodistuksen arvosanojaan ylioppilaskirjoituksiin.

Tuolloin Mynämäen lukio oli yksi kolmen kärkeen yltäneistä lukioista. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja