Mikä oli Suomen suurin ongelma nuorten MM-kisoissa? Nuorten Leijonien pelaajalta rehellinen arvio

6:21
Videolla juttua Suomen ja Ruotsin pronssipelistä.

Viime vuoden turnauksessa kultaa voittanut Suomi jäi nyt kokonaan mitalien ulkopuolelle jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Mikä sitten jarrutti Suomea turnauksessa? Mikä oli Nuorten Leijonien "heikko kohta"? Nuorten Leijonien pelaajat antoivat oman arvionsa turnauksen kulusta.

Suomen turnaus näytti saavan positiivista tuulta allensa USA-puolivälieräottelun myötä. Tuolloin Nuoret Leijonat pysäyttivät USA:n totaalisesti.

Tämä jäi kuitenkin ainoaksi valopilkuksi.

– Jenkkipelissä meillä oli sellainen hyvä tekemisen meininki. Pelasimme joukkueelle ja teimme sovittuja juttuja. Se sama ei jatkunut Kanada-pelin alussa. Ruotsia vastaan pelasimme hyvin. Aina voi selitellä, että tuomarit olivat huonoja sun muuta. Emme vain saaneet kiekkoa sisään ja hävisimme sen takia, Nuorten Leijonien ykkösketjun hyökkääjä Matias Maccelli mietti MTV Urheilulle.

– USA-pelissä pystyimme minimoimaan niitä virheitä, joita teimme liikaa turnauksen alussa. Puolivälierä oli ihan nappisuoritus. Mutta sitten kyykkäsimme välierässä, kun olisi pitänyt pystyä parantamaan. Ruotsia vastaan haimme sitä turnauksen parasta peliä. Emme onnistuneet siinä, Suomen turnauksen tehopelaaja, Kristian Tanus pohti.

Edellisissä MM-kisoissa Suomen joukkueen kanssa kultaa voittanut Toni Utunen täräytti mielipiteensä sille, mikä oli Nuorten Leijonien suurin ongelma koko turnauksessa.

– Pystyimme jolloin tavalla parantamaan suorituksiamme, mutta kyllä meillä oli ihan liikaa ailahtelevuutta pelissä, Utunen antoi rehellisen arvionsa, jatkaen:

– Se mitä jenkkipelissä oli, niin sitä olisi pitänyt pystyä jatkamaan seuraavissakin peleissä. Mutta tämmöistä se ”hoki” välillä on, Utunen harmitteli. 

Matias Maccelli:

1:23

Kristian Tanus:

2:40

Toni Utunen:

2:10

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja