Mika Niikon vaalitilaisuudessa tarjottiin ruokajonosta peräisin olevaa hävikin hävikkiä – "Tässä kohtaa on vaalitiimille tapahtunut virhe"

Kansanedustajan ja eduskuntavaaliehdokkaan Mika Niikon (ps.) vaalikampanjatilaisuudessa tarjottiin lauantaina Joosua Missio -nuorisojärjestön ruokajonosta peräisin olevia ruokia, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Lehdelle puhuneen järjestön vapaaehtoistyöntekijän mukaan nuorisojärjestön vähäosaisille lahjoitettuja ruokia, kuten piirakoita, keksejä ja leipiä jaettiin Niikon vaalitilaisuudessa.

Niikon vaalipäällikön Timo Valtosen mukaan ruokajako ei ollut osa vaalikampanjaa vaan normaalia yhdistyksen avustustoimintaa. Valtonen on myös Joosua Mission toiminnanjohtaja.

– Vaalitoimiston vieressä oli markkinoiden aikana Joosua Mission ylläpitämä kirpputori. Lauantaina jaoimme peräkärryllisen leipää vaalitoimiston ja kirpputorin sivulla olevalta jalkakäytävältä, Valtonen kirjoittaa Facebook-julkaisussaan.

– Vaalitoimistosta ja kirpputorilta ei jaettu leipää! Vastasin myös vaalitoimiston kahvitarjoilusta, jonka maksoi Mikan vaalikampanjayhdistys.

"Tässä kohtaa on vaalitiimille tapahtunut virhe"

Ilta-Sanomille puhuneen vapaaehtoistyöntekijän mukaan Valtonen oli kieltänyt jakamasta tiettyjä ruokia perjantaina leipäjonossa, jotta jaettavaa riittäisi Niikon vaalikampanjalle.

Valtonen on kiistänyt Ilta-Sanomille ohjeistaneensa ketään säästämään ruokia Niikon vaalikampanjaa varten ja sanoo, että jaettavaa ruokaa on ollut yli tarpeen.

– Ainoa virhe jonka myönnän tehneeni on se, että avustustyöntekijöille tarkoitettuja pakastepiirasia on tarjottu vaalitoimistolla kaikille halukkaille. Tämä virhe tapahtui tarjoilun toteuttaneen kahvilavastaavan toimesta. Kyse oli perjantaina sulatetuista ja jaosta ylijääneistä piirasista, joita ei voitu uudelleen pakastaa ja ne olisi pitänyt hävittää, Valtonen kirjoittaa julkaisussaan.

– Kahvilavastaava ei kuitenkaan näin toiminut vaan tarjosi hävikin hävikkiä syötäväksi. Tässä kohtaa on vaalitiimille tapahtunut virhe, jota pahoittelemme, ja huolehdimme ettei vastaava toistu. Mika Niikko ei ollut tästä tietoinen.

Kansanedustaja Niikko kirjoittaa viestipalvelu Twitterissä, että vaalikampanjaan ei kuulu ruokajakelua eikä vaalitoimistolta jaeta ruokaa. Ruokajakelu on Niikon mukaan kokonaan kampanjasta erillinen kokonaisuus.

Niikko pahoittelee tapahtunutta ja sanoo Ilta-Sanomien kirjoittaneen toiminnastaan täysin virheellisen jutun.

Jos alla oleva julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat