Mika Kaurismäki ohjaa Lapissa elokuvaa – mukana myös Vesa-Matti Loiri

Mika Kaurismäki on käynnistänyt uuden elokuvansa kuvaukset Suomen Lapissa.

Mika Kaurismäen uusi Mestari Cheng -elokuva kertoo kiinalaisesta mestarikokki Chengistä, joka saapuu poikansa kanssa suomalaiseen syrjäkylään. Elokuvan pääosissa nähdään Chu Pak Hong (Cheng), Anna-Maija Tuokko (Sirkka), Lucas Hsuan (Nunjo), Kari Väänänen (Romppainen) ja Vesa-Matti Loiri (Vilppula). Elokuvaa kuvataan Raattamassa, Kittilässä, Sodankylässä ja Kiinassa. Tiedotteessa kerrotaan elokuvan olevan ensimmäinen suomalais-kiinalainen näytelmäelokuva kautta aikojen.

– Mestari Cheng on omalla tavallaan elokuva globalisaatiosta – positiivisessa hengessä ja ruohonjuuritasolla. Se on kahden aivan erilaisista kulttuureista tulevan tavallisen ihmisen yllättävä ja lopulta heidän maailmojaan muuttava kohtaaminen, ohjaaja-tuottaja Mika Kaurismäki sanoo.

Elokuvan on käsikirjoittajanut Hannu Oravisto. Elokuvan kuvaa Jari Mutikainen. Elokuvan tuottaa Marianna Films yhteistyössä kiinalaisen QianJi Culture Co. Ltd. Hangzhou:n kanssa. Elokuvan levittää SF Studios ja se tulee elokuvateattereihin vuonna 2019. Elokuvan kansainvälisenä myyntiagenttina toimii Yellow Affair. Suomen tv-oikeudet on ostanut Yle.

Lue myös:

    Uusimmat