Mika Kallion tallikaveri ajoi kotiradallaan voittoon – suomalainen jäi kauas

Poikkeuksellinen MotoGP-kausi 2020 päättyi Miguel Oliveiran voittoon Portugalissa. Mika Kallio oli 17:s.

Portugalilainen Red Bull KTM Tech 3 -tallin Miguel Oliveira pääsi juhlimaan kotiradallaan kauden toista voittoaan. Oliveira starttasi paalulta ja karkasi muilta hallittuun voittoon.

Toisena maaliin ajoi Ducatin Jack Miller ennen Petronas Yamahan Franco Morbidelliä.

KTM:n testikuljettaja Mika Kallio pääsi tuuraamaan koronavirukseen sairastunutta KTM:n satelliittitallin Iker Lecuonaa Portugalissa. Viikonloppu oli suomalaiselle hankala, sillä Kallion viime kilpailusta oli kulunut jo vuosi. Kallio ei myöskään ollut aiemmin ajanut Portimaon radalla ja sen lisäksi Red Bull KTM Tech 3 -talli oli Kalliolle uusi.

Aika-ajoissa Kallio jäi sekuntikaupalla muista, kun tallikaveri Oliveira hurjasteli paalupaikalle. Kallio ihmetteli lauantain jälkeen "valovuoden" eroa muihin ja kertoi ettei saanut renkaitaan toimimaan.

Kilpailussa Kallio oli 17:s. Viimeisellä kierroksella Kallio ohitti Tito Rabatin ja päihitti vanhan kilpakumppaninsa yhdellä tuhannesosalla. Voittaja Oliveiralle Kallio hävisi 48 sekuntia.

Erikoinen MotoGP-kausi saatiin koronapandemian vuoksi täysipainoisesti käyntiin vasta heinäkuussa, mutta lopulta kauden aikana ehdittiin ajaa peräti 14 osakilpailua. Kaikki kauden kilpailut ajettiin poikkeuksellisesti Euroopassa. Suomessakin oli tarkoitus ajaa heinäkuussa, mutta osakilpailu peruttiin jo keväällä.

Kautta väritti myös kahdeksankertaisen maailmanmestarin Marc Marquezinloukkaantuminen. Espanjalainen ei pystynyt ajamaan yhdessäkään kilpailussa, mikä tarjosi uusille kyvyille mahdollisuuden menestykseen.

Vuoden aikana nähtiin jopa yhdeksän eri voittajaa ja maailmanmestariksi kruunattiin Suzukin Joan Mir, joka voitti "kekerosbergmaisesti" vain yhden osakilpailun. Kauden päätöskilpailussa Mir joutui keskeyttämään tekniseen vikaan.

Valmistajien MM-sarjan mestaruutta juhlii Ducati.

Kaikki MotoGP-kauden aika-ajot ja osakilpailut myös ensi kaudella suorina lähetyksinä C Moren kanavilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!