MotoGP:ssä kruunattiin uusi maailmanmestari – Joan Mir päätti Marc Marquezin aikakauden

Suzukin Joan Mir on ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan tuore maailmanmestari.

MAINOS

MotoGP-kausi C Moressa!

Portugalin GP:n lähetykset 21.-22.11.

La: Aika-ajot Moto3 klo 14.30, MotoGP 16.05, Moto2 17.05
Su: Osakilpailut Moto3 klo 12.45, Moto2 klo 14.05, MotoGP klo 15.45

Aika-ajot ja osakilpailut suorana C More Maxilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Tasaisen kauden ajanut espanjalainen Joan Mir varmisti mestaruutensa Valencian osakilpailussa, jossa Mir sijoittui seitsemänneksi.

Mir on aikaisemmin voittanut Moto3-luokan maailmanmestaruuden kaudella 2017. Viime kaudeksi kuninkuusluokkaan noussut Mir ei lähtenyt tähän kauteen ennakkosuosikkina, mutta viime vuosina sarjaa hallinneen Marc Marquezin koko kauden pilannut loukkaantuminen avasi mahdollisuuksia uusille haastajille.

Mir, 23, on onnistunut voittamaan tällä kaudella ja koko urallaan MotoGP-luokassa vain yhden kilpailun, viime viikonloppuna Euroopan GP:ssä, mutta seitsemän palkintosijaa ja tasainen suorittaminen riittivät mestaruuteen.

Sunnuntain kilpailussa voittoon ajoi paalulta startannut Petronas Yamahan Franco Morbidelli ennen Ducatin Jack Milleriä ja KTM:n Pol Espargaroa.

Mirin lähin haastaja MM-sarjassa Petronas Yamahan Fabio Quartararo möhli mahdollisuutensa jo avauskierroksella ajamalla kakkosmutkan pitkäksi. Yhdeksännellä kierroksella ranskalaiskuljettajan matka tyssäsi kokonaan ajovirheeseen ja keskeytykseen.

Quartararolla on eniten voittoja (3) tällä kaudella, mutta ailahtelevat suoritukset käänsivät mestaruuskamppailun Mirin hyväksi.


Kaikki MotoGP-kauden aika-ajot ja osakilpailut suorina lähetyksinä C Moren kanavilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Lue myös:

    Uusimmat