Mika Häkkinen hämmästyi kuultuaan lastensa sanat ruokapöydässä – "Olen huomannut sen, että koulussa puhutaan"

F1-mestari Mika Häkkinen tietää hyvin, että hänen lastensa kasvuympäristö Monacossa poikkeaa monella tapaa hänen omasta taustastaan. Häkkinen haluaa pitää näiden jalat maasta menestystä pursuavassa kaupungissa.

Häkkisellä asuu Monacossa tshekkiläistaustaisen vaimonsa Marketan sekä kolmen lapsensa, 2010 syntyneen Ellan sekä 2014 syntyneiden kaksosten, Lynnin ja Danielin kanssa. Hänellä on aiemmasta avioliitostaan kaksi lasta, 20-vuotias Hugo ja 16-vuotias Aina.

F1-legenda kertoo piakkoin julkaistavassa Kaikki Mikasta -dokumentissa ympäristöstä, jossa hänen lapsensa elävät. Kaupungissa, jossa asuu lähinnä omalla alallaan menestyneitä ihmisiä, lapset kyllä tietävät hyvin, kuka kukin on.

– Kyllä minä olen huomannut sen, että koulussa puhutaan, Häkkinen kertoo.

– Joskus ruokapöydässä he voivat sanoa, että ”isä, sä oot kuuluisa. Mika Häkkinen”. (Sanon), että mä olen isä teille, ei sinun tarvitse tuolla tavalla sanoa.

– Se on aika mielenkiintoista, miten he sen näkevät. En näe sitä ongelmana, mutta kyllä minun on oltava aika varovainen siinä, ettei heillä lähde keulimaan, Häkkinen sanoo.

Perhe-elämä on kuitenkin varsin normaalia – tai niin normaalia kuin se Monacon kaltaisessa paikassa voi olla.

– Suurimman osan lasten vanhemmat ovat menestyneitä jossakin määrätyssä bisneksessä, ammatissa tai työssä. Se on mielenkiintoista nähdä se piiri, missä lapseni elävät, ja kenen kanssa ovat tekemisissä.

– Kyllä se erilaista on. Lapset tulevat kouluun, ja niillä voi olla autonkuljettaja. Ovet avataan, lapsi tulee kouluun, ja turvallisuusmiehet ovat ympärillä. Ei kaikilla tietystikään, mutta siellä on se tilanne.

– Onko se normaalia? No, Monacossa se on normaalia. Ei se täällä ole normaalia, Häkkinen sanoo dokumentissa koti-Suomen mökkinsä laiturilla.

Lue myös:

    Uusimmat