Mihin on jäänyt Sebastian Vettelin jatkosopimus? Tallipomo tyrmää viivästyksen nostattamat spekulaatiot: "Täyttä hölynpölyä"

0:40
Sebastian Vettel otti Italian GP:ssä yhteen Esteban Oconin kanssa.

Aston Martin on Alfa Romeon ohella ainoa F1-talli, joka ei ole vielä vahvistanut ensi kauden kuljettajakokoonpanoaan. Aston Martinin tapauksessa auki ovat molemmat tallipaikat – ainakin periaatteessa.

Yleinen käsitys F1-piireissä on, että niin Lance Stroll kuin Sebastian Vettel jatkavat tallissa ensi kaudella. Strollin paikkaa isänsä omistamassa tallissa tuskin uhkaa mikään, mutta Vettelin tapauksessa monet ovat ihmetelleet, miksi saksalaisen jatkoa ei ole vieläkään vahvistettu.

On spekuloitu sillä, että Vettel harkitsisi uransa lopettamista, samoin sillä, että välit tallin ja kuljettajan välillä eivät olisi kunnossa.

Aston Martin tyrmäsi tuolloin kaikki huhut Alonsoon liittyen, ja samoin tallipäällikkö Otmar Szafnauer kiistää nyt, että Vettelin jatkosopimuksen viivästymisessä olisi kyse jonkinlaisista ristiriidoista.

– Se on täyttä hölynpölyä, Szafnauer sanoi The Race -sivuston mukaan.

Szafnauerin mukaan kummallakaan osapuolella ei ole ensi kaudeksi varasuunnitelmaa, vaan tarkoitus on jatkaa yhteistyötä.

– Välillämme ei ole minkäänlaista kitkaa. Kysykää vaikka häneltä. Uskon, että hän sanoisi rakastavansa olla täällä.

– Kyse on vain siitä, että saamme muutamat yksityiskohdat selvitettyä.

Szafnauer kertoi aiemmin, että Vettelin kanssa viime vuonna solmittu sopimus on mallia 1+1.

– Siihen on määritelty tietyt päivämäärät, joita ennen meidän täytyy tehdä päätös. Emme ole vielä takarajalla, mutta on olemassa aikataulu, jonka puitteissa haluamme istua alas. Se ei ole kaukana. Pidämme Sebastianista, ja hän pitää meistä. Nyt meidän täytyy keskustella siitä, miten jatkamme, Szafnauer sanoi Hollannin GP:n yhteydessä Auto Motor und Sportin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja