Mainos

Mies yritti salakuljettaa valtavan määrän juustoa Venäjälle

Venäläiset tulliviranomaiset ovat estäneet ison juustolastin salakuljetuksen Venäjän Kaliningradiin.

Tulliviranomaisten mukaan mies yritti salakuljettaa henkilöautossa noin 460 kilogrammaa juustoa Puolan puolelta Venäjän Kaliningradiin. Juustot oli piilotettu eri puolille autoa, muun muassa auton takapenkille ja tavaratilaan. 

– Kaliningradiin matkalla ollut mies kertoi, että toi tuotteita omaan käyttöönsä, ei kaupalliseen tarkoitukseen. Hän kuitenkin tiesi säännöistä, eikä kunnioittanut niitä, tulliviranomainen kertoo lausunnossaan. 

Kaliningrad on Venäjän omistama maakaistale Itämeren rannalla.  

Venäjä kielsi maitotuotteet, lihan ja muita tuotteita EU:sta EU:n asettamien pakotteiden takia viime elokuussa. Venäjän presidentti Vladimir Putin pidensi juuri viime kuussa pakotteiden voimassaoloaikaa ensi kesäkuuhun. EU ja Venäjä ovat asettaneet toisilleen pakotteita Ukrainan sodan takia. 

Venäläiset ovat kuitenkin saaneet tuoda pakotteista huolimatta omaan käyttöönsä tietyn määrän EU:ssa valmistettuja tuotteita. Tässä tapauksessa juusto jäi rajalle ja palautettiin Puolaan.

Rajaviranomaisten mukaan salakuljetusta esiintyy pakotteiden takia säännöllisesti. Uutistoimisto AFP kertoo, että viime elokuussa venäläiset rajavartijat takavarikoivat Suomen ja Venäjän rajalla 70 kilogrammaa ranskalaista lihapateeta turistilta, joka yritti viedä pateeta Venäjälle. 

Lokakuussa taas rajaviranomaiset takavarikoivat 600 tonnia eurooppalaista lihaa, joka oli piilotettu marmeladi- ja purkkalaatikoiden alle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.