Mies yritti lopettaa saksanpaimenkoiran puukottamalla – karannut koira kitui, kunnes poliisi ampui sen

Poliisi lopetti kolme villikoiraksi luulemaansa eläintä Imatralla – järkyttyneen omistajan mukaan kyseessä olivat hänen karanneet lemmikkinsä 0:35
Taannoin poliisi joutui kohun silmään lopetettuaan villikoiriksi luulemansa lemmikit Imatralla.

Mies tuomittiin ehdolliseen vankeuteen tämän yritettyä lopettaa suurikokoinen saksanpaimenkoira puukottamalla sitä kaulaan Raahessa.

Miehellä oli koiran omistajan lupa lopettaa eläin. Mies ei ollut kuitenkaan kertonut aikovansa lopettaa koiran puukolla.

Mies oli vienyt koiran vuoden 2018 kesällä metsän reunaan, tarttunut sitä kaulapannasta ja pistänyt tai viiltänyt koiraa kaulan alueelle useita kertoja, osuen ainakin kerran. Koira kuitenkin riuhtaisi itsensä irti ja pakeni metsään. Mies oli tapahtumahetkellä päihtynyt.

Mies soitti koiran karattua hätäkeskukseen. Koira oli illan kestäneen paon aikana vuotanut runsaasti verta ja sen vointi oli selvästi huonontunut poliisin löydettyä sen. Poliisi lopetti koiran ampumalla säästääkseen sitä enemmiltä kärsimyksiltä.

Aiheutti tarpeettoman pitkittynyttä kipua ja kärsimystä

Koiran saa lopettaa muukin kuin eläinlääkäri, mutta tämän on käytettävä oikeita toimintatapoja ja välineitä. Eläimen voi tappaa nukutus- tai lopetusaineella, aivoihin ampumalla, kaasulla tai vastasyntyneen pennun voimakkaasti päähän lyömällä.

– [Mies] on aiheuttanut menettelyllään koiralle ennemminkin tarpeettoman pitkittynyttä kipua ja kärsimystä sen jäädessä vuotamaan verta ja kitumaan lopetusaikomuksen epäonnistuttua.

Vuonna 1970 syntynyt, rikoksen tunnustanut mies tuomittiin eläinsuojelurikoksesta 30 päivän ehdolliseen vankeuteen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat