Mainos

Mies varasti Puolustusvoimilta tuhansia patruunoita ja aseen osia – tuomittiin vankeuteen törkeästä varkaudesta

Puolustusvoimilta ammuksia ja aseen osia varastanut mies tuomittiin tiistaina ehdolliseen vankeuteen Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Rikokset tapahtuivat vuosina 2002–2017, jolloin mies työskenteli ensin Hallin varuskunnassa Jämsässä ja sen jälkeen ilmasotakoulussa Tikkakoskella Jyväskylässä.

Käräjäoikeuden mukaan Puolustusvoimien päällystöön kuuluva mies oli anastanut Puolustusvoimilta muun muassa tuhansia patruunoita. Oikeudessa mies kertoi, että oli saanut luvan ottaa patruunoita itselleen ampumalla hävitettäväksi. Oikeuden mukaan tämä selitti kuitenkin vain kolmasosan miehen hallusta löytyneistä patruunoista. Loput oikeus katsoi varastetuiksi.

Mies sanoi pelastaneensa tavaroita hävittämiseltä

Miehen hallusta löytyi myös useita aseiden osia, kuten rynnäkkökiväärin piippuja ja kymmeniä kevyen kertasingon putkia. Miehen mukaan osat olivat menossa hävitettäväksi, ja hän oli vain pelastanut ne itselleen. Käräjäoikeus katsoi, että vaikka näin olisikin ollut, miehen täytyi jo asemansa puolesta ymmärtää, ettei hän olisi saanut ottaa osia ilman lupaa.

Lisäksi mies oli hankkinut aseiden osia ulkomailta ja valmistanut niistä ampuma-aselain vastaisesti sarjatuliaseen. Miehen hallusta löytyi myös yli 700 kappaletta panssarin läpäisyyn tarkoitettuja patruunoita.

Oikeus katsoi, että varkauden kohteena oli erittäin arvokas omaisuus. Oikeuden mukaan varkaus oli muutenkin törkeä, kun otetaan huomioon teon pitkäaikaisuus, omaisuuden laatu sekä se, että mies teki teon asemassa, joka edellyttää erityistä luottamusta.

Mies tuomittiin törkeästä varkaudesta, törkeästä ampuma-aserikoksesta sekä törkeästä palvelusrikoksesta yhteensä vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja