Mies tuomittiin 26 vuotta sitten tehdystä murhasta – entinen puoliso poliisin apuna

Ulkopuolelta katsottuna Timothy Stephensonin elämä vaikutti hyvinkin tasapainoiselta. Lääkäri ja kahden lapsen isä, asui perheineen San Franciscon itäpuolella, rauhallisella esikaupunkialueella.

Perheenisä kuitenkin kantoi sisällään synkkää salaisuutta. Jo lähes kaksi vuosikymmentä aikaisemmin, vuonna 1998, Stephenson oli Kansas Cityssä vietetyn illan päätteeksi murhannut Randy Oliphantin, kertoo CNN

Stephenson oli vuonna 2014 tunnustanut murhan entiselle aviomiehelleen, Joseph Ginejkolle. Kuusi vuotta myöhemmin Ginejko haki Stephensonista avioeroa. Pian sen jälkeen hän otti vihdoin poliisiin yhteyttä, kertoakseen ex-puolisonsa kylmäävästä tunnustuksesta.

Ex-puoliso teki poliisin kanssa yhteistyötä

Stephenson pidätettiin vuoden 2021 joulukuussa ja hänet tuomittiin hiljattain 16 vuoden vankeusrangaistukseen. Todennäköisesti ratkaiseva todistusaineisto saatiin muodostettua nimenomaan Ginejkon avustuksella. 

Poliisi nauhoitti entisen avioparin keskustelun, jonka aikana Ginejko nosti esiin Stephensonin aiemmin tekemän tunnustuksen ja tiedusteli useampaan kertaan murhan syytä. Poliisin mukaan Stephensonin käytös muuttui vainoharhaiseksi ja hän oli alkanut nopeasti etsimään mahdollista kuuntelulaitetta.

Viranomaiset olivat kuulustelleet Stephensonia jo vuonna 1998, mutta ilmeisesti riittävää näyttöä syyllisyydestä ei ollut silloin löytynyt.

Lue myös:

    Uusimmat