Mies tuli ovelle olut kädessä, esiintyi poliisina ja vaati hiljaisuutta – tällainen tuomio tuli

Mies sai sakot esittäydyttyään poliisiksi olut kädessään.

Tilanne sattui Varkaudessa vuosi sitten marraskuussa. Mies oli mennyt erään henkilön ovelle ja vaatinut hiljaisuutta poliisiksi esittäytyen.

Oikeudessa mies myönsi toimineensa näin, mutta kertoi, ettei tiennyt syyllistyvänsä rikoksen. Hän korosti, ettei ollut suorittamassa poliisiksi esiintyen virkatehtävää.

– Hänellä ei ollut uniformua ja hänellä oli kädessään olut, joten on ollut ilmeistä, että hän ei ole poliisi, miehen puolustus perusteli.

Oluen pitely ei kaatanut syytteitä 

Oikeus kuitenkin katsoi, ettei miehen perusteluilla ollut painoarvoa. Oikeuden mukaan mies oli esiintynyt asiattomasti poliisimiehenä.

– Lähtökohtaisesti, jos oveen koputtaa henkilö, joka ilmoittaa itsensä poliisiksi, oletuksen on, että henkilö on suorittamassa virkatehtävää. Sillä seikalla, että [miehen] ulkoinen olemus ei vastannut poliisia ei ole kokonaisarvion kannalta merkitystä, oikeus perusteli.

Oikeudessa käsiteltiin myös runsas vuosi aiemmin tapahtunut tapaus, jossa mies oli anastanut paikallisesta Salesta runsaalla 25 eurolla olutta.

Vuonna 2001 syntynyt mies tuomittiin näpistyksestä ja virkavallan anastuksesta 35 päiväsakon rangaistukseen. Miehen tuloilla tämä tarkoitti 210 euron seuraamusta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat