Mies teurasti lampaita laittomasti tainnuttaen ne pesäpallomailalla – heitti ruhot jätesäkeissä maastoon

Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi kuun alussa bosnialaismiehen tuntuvaan sakkorangaistukseen tämän teurastettua kolme lammasta eläinsuojelulakien vastaisesti ja jätettyä niiden ruhot jätesäkeissä ulkoilualueelle.

Raisiossa asunut mies oli marraskuussa 2015 ostanut lampaat yksityishenkilöltä ja teurastanut ne ulkoilmavarastossaan. Miehen kertoman mukaan hän oli tainnuttanut eläimet lyömällä niitä pesäpallomailalla päähän, minkä jälkeen hän oli viiltänyt niiltä kurkut veitsellä ja vuodattanut niistä veren. Tämän jälkeen hän oli jättänyt jätökset metsään, jossa linnut tai muut eläimet olivat repineet osan säkeistä auki ennen niiden löytymistä.

Suomessa lammasta ei saa tainnuttaa lyömällä, vaan se olisi pitänyt tainnuttaa joko ampumalla ampuma-aseella tai pulttipyssyllä. Todistajan mukaan eläin voi jäädä tajuihinsa, vaikka siltä menisikin jalat alta lyönnin seurauksena.

Mies kertoi, että hän ei tiennyt toimintansa olevan laitonta, koska Bosniassa toiminta oli sallittua.

Oikeus katsoi, että eläimille teurastuksesta aiheutunut kipu oli lyhytkestoista, mutta voimakasta. Miehen pyrkimys tainnuttaa lampaat lyömällä niitä niskaan osoittaa kuitenkin, että hän oli pyrkinyt välttämään eläimen turhaa kärsimystä.

Mies tuomittiin eläinsuojelurikoksesta ja jätelain rikkomisesta 60 päiväsakkoon, joka hänen tuloillaan oli 1140 euroa.

Turun Sanomien mukaan tainnuttamisessa ja veren laskussa oli kyse halal-teurastamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja