Mies teki tyhmän tempun Facebookissa - lukittiin psykiatriselle osastolle

Kalifornialainen mies on pidätetty ja lähetetty psykiatriselle osastolle lähes kolmeksi päiväksi harkitsemattoman Facebook-julkaisun takia.

BBC kertoo teknologiasivuillaan keski-ikäisestä kahden lapsen isästä. Hän julkaisi Facebookissa huijausviestin, jossa hän uhkasi hirttää itsensä. Mies sanoo halunneensa testata Facebookin viime kuussa parantelemaa itsemurhien esto-ohjelmaa. Sen avulla huolestuneet lukijat voivat ilmoittaa havaitsemistaan itsemurhariskeistä.

Ilmoituksen jälkeen Facebook ottaa yhteyttä ilmoitettuun tahoon ja kertoo keinoista, joilla voi saada apua tilanteeseen. Välittömissä riskitilanteissa Facebook voi ilmoittaa asiasta myös paikalliselle poliisille.

Kokeilussaan mies uhkasi hirttää itsensä Golden Gate -sillalla, jonka jälkeen yksi viestin lukija ilmoitti asiasta poliisille. Miehen mukaan hänet vietiin kylmästi terveydentilan tutkimuksiin.

Facebook puolestaan sulki miehen käyttäjätilin.

Miehen mukaan hänen kokemuksensa osoittaa, että Facebookin itsemurhia ehkäisevään toimintamalliin liittyy riskejä. Samaa mieltä on yhdysvaltalainen Consumer Watchdog -järjestö, jonka mukaan Facebookin tulisi laittaa ohjelmansa jäihin, kunnes väärinkäytösten mahdollisuudet on saatu karsittua pois.

Lue myös:

    Uusimmat