Mainos

Mies tekeytyi netissä miljonääriksi ja sai alaskalaisen teinin murhaamaan ystävänsä – 99 vuoden vankeustuomio uhkaa

Indianan osavaltiossa asuva 21-vuotias Darin Schilmiller tekeytyi miljonääriksi ja sai alaskalaisen teiniporukan murhaamaan ikätoverinsa. Kaikkia epäiltyjä uhkaa 99 vuoden vankeustuomio.

Alaskan osavaltiota kuohuttaa teiniporukan tekemä murha, kertoo BBC.

18-vuotiasta Denali Brehmeriä ja hänen ystäviään epäillään Cynthia Hoffmanin, 19, murhasta. Murhaa väitetään Indianan osavaltiossa asuvan 21-vuotiaan Darin Schilmillerin tilaamaksi.

Schilmillerin ja Brehmerin kerrotaan tutustuneen muutama kuukausi sitten internetissä. Schilmiller oli tekeytynyt kansasilaiseksi miljonääriksi nimeltä ”Tyler” ja luvannut murhasta 9 miljoonan dollarin palkkion.

Brehmer oli oikeusasiakirjojen mukaan värvännyt mukaan neljä ystäväänsä ja luvannut heille mittavan osan palkkiostaan.

Mitään rahasummaa ei kuitenkin oikeasti ollut olemassa, ja ”Tyler” paljastui lopulta Schilmillerin luomaksi valetiliksi. Tällaista nettihuijaamista kutsutaan termillä ”catfishing”.

Alaskan piirikunnan syyttäjä Bryan Schroeder varoitti tiistaina tiedotustilaisuudessa, miten internet voi pahimmassa tapauksessa olla ”hyvinkin synkkä paikka”, ja miten vanhempien olisi viisasta valvoa lastensa nettikäyttäytymistä.

Murha tapahtui kesäkuun alussa

Oikeusasiakirjojen mukaan Brehmer tunnusti tappaneensa Hoffmanin vaellusreitillä 2. kesäkuuta. Osapuolia kuvataan dokumenteissa parhaiksi ystäviksi.

Viranomaisten mukaan Hoffman tuotiin Alaskan Anchoragessa sijaitseville Thunderbirdin vesiputouksille kuolinpäivänään. Murhaoperaatio oli naamioitu vaellusreissuksi.

Epäiltyjen väitetään sitoneen Hoffmanin pään ja kädet ilmastointiteipillä ja ampuneen häntä takaraivoon. Tämän jälkeen ruumis työnnettiin Eklutna-jokeen noin 48 kilometrin päässä Anchoragesta pohjoiseen.

16-vuotiasta Kayden McIntoshia syytetään tappavan laukauksen ampumisesta. Ase kuului murhan suunnitelleelle Brehmerille. Syytteet on luettu McIntoshin ja Brehmerin lisäksi 19-vuotiaalle Caleb Leylandille sekä kahdelle nuorelle pojalle ja tytölle. Heidän henkilöllisyyksiään ei ole julkistettu nuoren iän vuoksi.

Tapaukseen liittyy myös seksuaalista väkivaltaa

Rikostutkijat sanovat löytäneensä puhelintodisteita Brehmerin ja Schilmillerin välisestä murhan ja raiskauksen suunnittelemisesta.

Murhan tilanneen Schilmillerin, joka oli tekohetkellä yli 6000 kilometrin päässä New Salisburyn kaupungissa Indianan osavaltiossa, väitetään myös käskeneen Brehmeriä raiskaamaan uhrinsa ennen tämän tappamista.

Poliisin mukaan Hoffmanista ei kuitenkaan löytynyt seksuaalisen väkivallan jälkiä. Syyttäjät kertovat Brehmerin lähettäneen Schilmillerille valokuvia ja videoita Snapchat-sovelluksen kautta koko teon ajan.

Indianan osavaltion poliisi kuulusteli Schilmilleriä 9. kesäkuuta. Hän myönsi huijanneensa Brehmeriä ja keskustelleensa toisen murhan suunnittelemisesta.

Asiakirjoissa kerrotaan, että murhan jälkeen Schilmiller alkoi kiristää Brehmeriä. Hän pakotti Brehmerin tekemään seksuaalista väkivaltaa lapsille. Muuten hän olisi paljastanut Hoffmanin murhan.

Poliisi kertoo löytäneensä Brehmerin ja Schilmillerin välisestä viestinnästä lapsiin kohdistuvaa seksuaalista sisältöä. Brehmer tunnusti videoineensa kahdeksan- tai yhdeksänvuotiaan sekä viisitoistavuotiaan tytön seksuaalista hyväksikäyttöä ja lähettäneensä videon Schilmillerille. Tämäkin tapahtui Schilmillerin painostuksesta.

Schilmiller odottaa tällä hetkellä siirtoa Alaskaan vastaamaan syytteistään.

Jos syytetyt todetaan syyllisiksi, saattaa heitä odottaa jopa 99 vuoden vankeustuomio.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja