Mies potki naisen shetlanninlammaskoiran kuoliaaksi Vantaalla

Parikymppinen mies tuomittiin huomattavaan sakkorangaistukseen tämän potkittua hengiltä erään naisen shetlanninlammaskoiran.

Rikos tapahtui Vantaalla vuoden 2019 kesän ja syksyn aikana. Vuonna 1993 syntynyt mies oli syyttäjän mukaan potkinut koiraa kuukausien aikana toistuvasti tai muuten käyttänyt siihen voimaa vaativaa väkivaltaa. Lopulta mies oli potkinut koiraa niin, että se oli kuollut vammoihinsa. Mies tunnusti syytteen.

Aiheutti koiralle erittäin voimakasta kärsimystä

Koira oli kuollut äkilliseen verenvuotoon ihonalaiskudoksessa ja rintaontelossa, jota seurasi verenkierto- ja hengityselimistön lama, jota kutsutaan shokiksi. Verenvuodon syynä oli kylkiluiden murtuma oikeassa kyljessä ja sen aiheuttama takakeuhkolohkon vaurio. Eläinlääkärin lausunnon mukaan teko aiheutti koiralle erittäin voimakasta lyhytaikaista kipua, tuskaa ja kärsimystä.

– Edellä olevaan viitaten käräjäoikeus katsoo, että rangaistuksen on oltava tuntuva, tuomiossa todetaan.

Oikeus katsoi teon puoltavan vankeusrangaistukseen tuomitsemista, mutta miehen myötävaikuttaminen syyllistyytensä selvittämiseen painoi vaakakupissa niin, että oikeus tuomitsi miehen 80 päiväsakon rangaistukseen eläinsuojelurikoksesta. Miehen tuloilla se tarkoitti 2 080 euron seuraamusta.

Tuomio on lainvoimainen.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja