Mies murhasi ja raiskasi teinitytön raa'asti ja piilotti ruumiin kellariin, tuomittiin elinkautiseen – korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa

Joutsenon teinisurmaajan motiivista uutta tietoa 2:14

Teinitytön raa’asti murhannut ja raiskannut mies ei saanut lupaa valittaa tuomiostaan korkeimpaan oikeuteen. Mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen.

Videolla uutisjuttu maaliskuulta 2016, jolloin murhajuttua oli käsitelty Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa. 

Veriteko tapahtui Lappeenrannan Joutsenossa lokakuussa 2015. Mies oli tekohetkellä 19-vuotias.

Murhattu 16-vuotias oli ollut tapahtuma-aikaan matkalla juhlista kotiin, kun mies oli alkanut pahoinpidellä tätä eri tavoilla ja lopulta surmannut tämän. Tytön ruumis löydettiin nuorisotalon pihalla sijaitsevasta maakellarista kätkettynä.

Alun perin mies tuomittiin törkeästä raiskauksesta, murhasta ja hautarauhan rikkomisesta Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa. Samassa yhteydessä mies tuomittiin myös lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tapauksessa, jonka uhri oli eri kuin henkirikoksessa.

Rangaistukseksi mies määrättiin elinkautiseen vankeuteen. Rangaistus määrättiin siitä huolimatta, että mies oli todettu mielentilatutkimuksessa alentuneesti syyntakeiseksi, koska oikeus ei pitänyt tätä perusteena lievemmälle tuomiolle. Miehen katsottiin ymmärtäneen tekonsa merkityksen ja tuomittavuuden.

Tuomiosta valitettiin Itä-Suomen hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan muuttanut käräjäoikeuden tuomiota. Korkein oikeus puolestaan ei myöntänyt miehelle valituslupaa.

Korkeimmalle oikeudelle jätetyssä valituslupahakemuksessa oli kysymys rangaistuksen mittaamisesta sekä siitä, tuliko miehen syyksi lukea murha vai tappo.

Lue myös:

    Uusimmat