Mies kuristi tuttunsa antennijohdolla ja kätki ruumiin maatilan lietekaivoon – hovi piti murhatuomion ennallaan

Rovaniemen hovioikeus ei alentanut raahelaismiehen murhatuomiota kesällä 2019 tehdystä henkirikoksesta.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi kesäkuussa raahelaisen 1982 syntyneen miehen elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta ja muista rikoksista.

Käräjäoikeus oli katsonut vastaajan tappaneen miehen kuristamalla antennijohdolla ja tämän jälkeen kätkeneen ruumiin vanhan maatilan lietekaivoon. 

Oikeus katsoi teon olevan murha, koska se oli tehty vakaasta harkinnasta. Tekotapa oli myös erityisen raaka ja julma.

Tuomittu valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen ja vaati syytteiden hylkäämistä ja rangaistuksen alentamista. Teossa oli hänen mielestään kyse enintään taposta.

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota murhaa koskevan syytekohdan osalta. Hovioikeus kertoo tiedotteessaan, että se hyväksyi käräjäoikeuden perustelut ja tuomitsi vastaajan elinkautiseen vankeusrangaistukseen kuten käräjäoikeuskin.

Päihdehuuruinen ilta

Henkirikos tapahtui kesäkuussa 2019 Raahessa. Taustalla oli riita kassakaappivarkaudesta, jonka uhriksi murhatuomion saanut mies oli aiemmin joutunut. Hän uskoi, että uhri olisi yksi varkaista. 

Tekoa oli edeltänyt päihdehuuruinen illanvietto. Uhri oli tullut myöhemmin yöllä viettämään iltaa samaan asuntoon vastaajan kanssa.

Mies oli todennut muille paikallaolijoille, että "tuokin pitäisi tappaa" ja suunnitellut tekotapaa. Myöhemmin hän kuristi sohvalla nukkumassa olleen miehen antennijohdolla. Toinen henkilö auttoi pitämään uhria kiinni. 

Ensin ruumis oli kuljetettu Raahesta Siikajoen Merikylälle ja jätetty maastoon piiloon puunjuurelle.

Kätköpaikka maatilalta

Seuraavana yönä tekijä ja hänen apurinsa olivat palanneet paikalle ja kuljettaneet ruumiin tekijän vanhempien vanhalle maatilalle  auton peräkontissa.

Maatilalla ruumis oli upotettu lietekaivoon. Seuraavan vuorokauden kuluessa auto oli poltettu syrjäisen soratien varressa, teosta jääneiden mahdollisten jälkien peittelemiseksi.

Lopulta tekijä oli itse soittanut poliisille ja kertonut, missä ruumis on. 

Ruumis löytyi lietekaivosta yli kuukausi teon jälkeen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja