Mainos

Mies kosketteli 14-vuotiasta tyttöä vaatekaupan pukukopissa – sai 10 kuukautta ehdollista

Espoon käräjäoikeus tuomitsi 1975 syntyneen miehen kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies oli tavannut 14-vuotiaan uhrin kauppakeskus Sellossa, jossa tyttö oli ollut ostoksilla. Mies oli mennyt juttelemaan tytön luo vaatekaupassa, kehunut tätä nätiksi ja pyytänyt tätä auttamaan vaatteiden etsimiseksi miehen Italiassa asuvalle sukulaistytölle. Uhri ja mies puhuivat keskenään englantia.

Mies kertoi uhrin olevan sukulaistyttönsä kokoinen, ja pyysi tätä sovittamaan vaatteita. Mies valitsi invasovituskopin ja jäi sinne tytön kanssa. Kopissa mies oli kosketellut tyttöä.

Tämän jälkeen tyttö oli poistunut kopista, soittanut isälleen ja ottanut yhteyttä kaupan henkilökuntaan kertoakseen tapahtuneesta. Mies oli vielä kysellyt, missä tyttö asuu ja voisiko tämä opettaa hänelle suomea.

Väitti, ettei tiennyt tytön iästä

Uhrin ja miehen kertomuksissa oli eroavaisuuksia siinä, oliko mies kopissa kosketellut uhria rinnoista, yrittänyt avata tämän rintaliivejä, haistellut tämän hiuksia ja laittanut kättään asianomistajan hameen alle. Riitaista oli myös se, oliko mies ollut vastahakoinen poistumaan sovituskopista tytön sitä pyytäessä.

Koskettamiset liittyivät miehen mukaan vaatteiden sovittamiseen eikä niissä ollut seksuaalista tarkoitusta. Hän kertoi halanneensa tyttöä kiitokseksi tämän ystävällisyydestä ja avuliaisuudesta.

Mies myös väitti, ettei hänellä ollut tietoa tytön iästä. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi tytön vaikuttaneen hyvin nuorelta vielä vuosi tapahtumien jälkeen.

Oikeus katsoi, että tytön kertomus tapahtumista oli johdonmukainen, yksityiskohtainen ja siten uskottava.

Miehellä ei ollut aiempaa rikosrekisteriä, minkä vuoksi tuomio voitiin antaa ehdollisena. Mies määrättiin maksamaan uhrille teon aiheuttamasta kärsimyksestä 1200 euroa, minkä lisäksi hänen maksettavakseen tulivat oikeudenkäyntikulut. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.