Mies kiristi naista avioliittoon tappouhkauksin Oulussa – haukkui tyttöä sukulaisille loatakseen perheen kunnian

Oulun käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen ja sakkoihin miehen, joka oli uhkailemalla yrittänyt pakottaa pariskunnan luovuttamaan tyttärensä kanssaan avioliittoon. Vaatimustaan tehostaakseen mies uhkasi perhettä muun muassa kuolemalla.

Miehen tarkoituksena oli painostaa pariskunta pakottamaan tyttärensä avioon kanssaan. Tytär ei tätä halunnut. Uhkailu tapahtui Oulussa vuosina 2016–2017.

Syyttäjän mukaan mies oli todennut ”tekevänsä kaiken, että saa tytön”. Mies oli esimerkiksi uhannut tappaa mielittynsä vanhemmat.

Osana painostusta mies seurasi heitä kadulla, kauppakeskuksessa ja myymälässä sekä liikkui näiden kodin pihamaalla ja lähistöllä.

Hän oli myös vääntänyt kohteensa äidin kättä kivuliaasti. Toimien kerrottiin aiheuttaneen perheelle pelkoa ja ahdistusta.

Väitti hallitsevansa poliisia ja mustamaalasi perhettä suvulle

Voimistaakseen uhkauksiaan mies oli myös väittänyt hänellä olevan aseita, tuntevansa poliisit, tappaneensa jo kaksi henkilöä ja voivansa lahjuksin vaikuttamaan viranomaispäätöksiin.

Mies oli myös ottanut yhteyttä tytön vanhempien sukulaisiin Irakiin, väittäen valheellisesti näiden tyttären toimivan ”huorana” ja väittänyt sukujen kunnian edellyttävän tämän tappamista.

Tämän seurauksena perheen äidin veli soitti perheelle ja sanoi lähettävänsä jonkun tappamaan perheen naiset, ellei perheen isä itse sitä tee.

Kun perhe teki miehen toimista rikosilmoituksen, oli hän lähetellyt tytön isälle kännykän ja Facebook-sovelluksen välityksellä viestejä, joissa kertoi tappavansa isän perheineen, jos he eivät peru rikosilmoituksia.

Uhkaus tuli jopa kesken kuulustelujen

Mies kiisti syytteet, mutta hänen kertomuksensa oli oikeuden mukaan jäänyt paitsi niukaksi myös aukolliseksi.

Todistajana toiminut poliisimies kertoi oikeudessa uhkailuviesteistä, perusteista olettaa niiden tulleen syytetyltä ja että yksi uhkailuviesteistä oli tullut kesken kuulustelutilanteen.

Vuonna 1985 syntynyt mies tuomittiin vainomaisesta ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta 1 vuoden 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja 90 päiväsakon rangaistukseen, jotka hänen tuloillaan tarkoittivat 900 euron seuraamusta.

Hänet määrättiin lisäksi korvaamaan jokaiselle kolmesta uhrista 4000 euroa kullekin.

Lue myös:

    Uusimmat