Mies kertoo heränneensä kesken umpisuolileikkauksen – ei kyennyt liikkumaan tai huutamaan: "Pahin painajainen"

Fenn Settle uskoo heränneensä umpisuolileikkauksen aikana.

Englantilainen Fenn Settle väittää joutuneensa hirveään tilanteeseen umpisuolileikkauksen aikana. Settle, 25, kertoo heränneensä leikkauksen aikana, kertoo Telegraph&Argus.

Leikkaus tehtiin vuonna 2016. Aluksi nukutusaine toimi, mutta kesken toimenpiteen Settle heräsi.

– Heräsin ja tuntui kuin minulla olisi pullonkorkki kurkussani. Yritin sylkeä sen ulos, mutten voinut, ja tuntui, että tukehdun kuoliaaksi. (Tuona hetkenä) Kaikenlaista tulee mieleen, kuten "näenkö perhettäni enää koskaan", Settle kuvailee.

Tukehtumisen tunne johtui hengityslaitteista. Mies meni paniikkiin ja uskoi kuolevansa; hän yritti pidättää hengitystään, jotta pyörtyisi. Lopulta hän ymmärsi, että laite kurkussa hengittää hänen puolestaan.

– Sitten tajusin, että kuulen ääniä, laitteiden piippaamista ja terävää kipua vatsassani. Kykenin tajuamaan, mitä on tapahtumassa, ja että olen edelleen leikattavana, Settle  kuvaa.

Mies oli hereillä, mutta "halvaantuneessa" tilassa

Settle kertoo olleensa hereillä, mutta "halvaantuneessa" tilassa ja kykenemätön kommunikoimaan. Hän yritti huutaa, räpytellä silmiään, heiluttaa sormiaan. Lopulta hän päätti virtsata alleen. Vasta virtsaaminen sai henkilökunnan huomion, ja Settlelle annettiin lisää nukutusainetta.

– Seuraavana aamuna luonani kävi lääkäri, joka sanoi "olen ymmärtänyt, että olit jonkin verran tietoinen leikkauksesta", mutta hän sanoi, että mitä tahansa teen, minun ei pitäisi googlata sitä, koska pelottelisin vain itseäni, Settle kuvaa.

– Luonnollisesti etsin heti (tietoa) anestesian aikaisesta tietoisuudesta ja sain tietää, että kyseessä voi olla lääketieteellinen laiminlyönti.

Sai korvauksia kärsimyksestään

Settlen mukaan kokemus oli kuin "pahin painajainen". Miehelle on sairaalahenkilökunnan toimesta vakuutettu, että hänet leikattiin vasta, kun nukutusainetta oli annettu tarvittava määrä.

Settle kuitenkin sai korvauksia kärsimyksestään. Sairaala on myös tutkinut Settlen tapauksen.

***

2:48

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja