Mies käveli verisen veitsen kanssa kadulla ja vaati poliisia ampumaan – aamulla selvisi, että hän melkein tappoi kosteassa illanvietossa

1:52
Vakavien väkivaltarikosten on kerrottu lisääntyneen korona-aikana.

Espoossa tapahtui viime toukokuussa väkivallanteko, josta kukaan ei vaikuttanut muistavan mitään. Vuonna 1970 syntyneen miehen katsottiin kuitenkin lopulta lähes vieneen toisen miehen hengen.

Tapauksen tutkinta alkoi aamuyöllä viime toukokuun puolivälissä. Teosta tuomittu mies oli havaittu kävelemässä kadulla verinen veitsi kädessään.

Poliisipartion saavuttua paikalle ja käskytettyä miestä, tämä oli jatkanut poliisin lähestymistä veitsi kohotettuna ja kehottanut näitä ampumaan. Poliisi käytti mieheen sähkölamautinta ja sai tämän rautoihin. Miehen veren alkoholipitoisuus oli aamulla 1,52 promillea.

Uhri heräsi veressä

Vasta joitain tunteja myöhemmin selvisi, mistä veitseen oli tullut verta. Noin kilometrin päässä sijainneen asunnon haltija heräsi aamulla parvekkeeltaan ja huomasi asunnossa olevan paljon verta. Mies oli toimitettu päivystykseen, jossa todettiin pisto- ja viiltohaavoja muun muassa kaulalla ja rinnassa.

Kukaan osapuolista ei osannut kertoa, mitä asunnossa oli yöllä sattunut. Asunnossa oli vietetty kosteita illanistujaisia, joissa oli paikalla tuomitun lisäksi joukko muitakin henkilöitä nauttimassa runsaasti alkoholia. Oikeus totesi tuomiossaan, että asunnolta otetuista kuvista kävi ilmi, että asunnolla nautittujen alkoholijuomien määrä oli huomattava.

Neljän vuoden tuomio

Todisteiksi jäivät lopulta fyysiset todisteet teosta. Mies oli tavattu tapahtumapaikan läheltä kädessään asunnosta otettu veitsi, jossa oli uhrin verta. Uhrin verta löytyi myös hänen vaatteistaan ja iholtaan. Uhrin vammat myös sopivat kyseisellä veitsellä tehdyiksi.

Kenelläkään ei tiettävästi ollut järjellistä motiivia vahingoittaa toista, mutta oikeus totesi, että vahvassa päihtymystilassa ihminen voi käyttäytyä ennalta-arvaamattomasti ja tavanomaisesta poikkeavasti.

Tällä näytöllä oikeus tuomitsi Pertti Pauli Juhani Åbergin tapon yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta neljän vuoden vankeuteen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja