Veitsimies puukotti kuutta Ranskassa, neljä pientä lasta kriittisessä tilassa – syyttäjän mukaan tekijällä ei terroristista motiivia

Neljä lasta ja yksi aikuinen on haavoittunut puukotuksessa Ranskassa – tämä tapahtumista tiedetään nyt 0:56
Neljä lasta ja yksi aikuinen on haavoittunut puukotuksessa Ranskassa – tämä tapahtumista tiedetään nyt.

Veitsellä aseistautunut mies haavoitti Ranskan Annecyssa torstaina kuutta ihmistä, joista neljä on hyvin nuoria lapsia. Kaikki neljä lasta saivat vakavia vammoja, ja he olivat illalla hoidettavina sairaalassa kriittisessä tilassa.

Lapsiuhreista nuorin on 22 kuukauden ikäinen. Kaksi heistä on kaksivuotiaita ja yksi kolmivuotias.

Britannian ulkoministeri James Cleverly kertoi torstaina, että haavoittuneista lapsista yksi on Britannian kansalainen. Yksi on mediatietojen mukaan joko saksalainen tai hollantilainen.

Noin 30-vuotias mies hyökkäsi vastaantulijoiden kimppuun Alpeilla sijaitsevassa kaupungissa järven rannalla olevassa puistossa. Teosta epäilty on AFP:n poliisilähteen mukaan syyrialainen mies, jolle myönnettiin huhtikuussa pakolaisasema Ruotsissa.

Ranskan sisäministeri Gerald Darmanin kertoi Twitterissä, että epäilty on pidätetty. Syyttäjä kertoi iltapäivällä, että teolla ei ole terroristista motiivia.

"Halusi hyökätä kaikkien kimppuun"

Uutistoimisto AFP:n mukaan silminnäkijät kertoivat, että hyökkääjä juoksi ympäriinsä vimmaisena ja vaikutti hyökänneen ihmisten kimppuun satunnaisesti.

– Hän halusi hyökätä kaikkien kimppuun. Minä sain väistettyä häntä, ja tämän jälkeen hän syöksyi iäkkään pariskunnan kimppuun ja puukotti vanhaa miestä, entinen ammattijalkapalloilija Anthony Le Tallec kertoi Le Dauphiné Libéré -lehdelle.

Mediatietojen mukaan pidätetty kertoi olevansa kristitty. Hän oli silminnäkijöiden mukaan sanonut hyökätessään kahdesti englanniksi, että hän iski Jeesuksen nimessä. Hänen kerrottiin käyttäneen noin kymmensenttistä veistä.

BBC:n tietojen mukaan poliisi sai pysäytettyä hyökkääjän ampumalla häntä jalkoihin.

Kansakunta shokissa

Ranskan kansanedustajat pitivät torstaina minuutin hiljaisen hetken, kun tieto hyökkäyksestä levisi Ranskan mediassa.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron kommentoi Twitterissä teon olevan "äärimmäisen pelkurimainen hyökkäys". Macron totesi, että koko kansakunta on shokissa.

–  (Hyökkäykselle) ei ole ilmeistä terroristimotiivia, paikallinen syyttäjä Line Bonnet-Mathis sanoi toimittajille lehdistötilaisuudessa, jonka hän piti yhdessä pääministeri Elisabeth Bornen kanssa.

Borne sanoi, ettei mikään tiedustelupalvelu ei tunne epäiltyä, eikä tällä tiedetä olleen aiemmin psyykkisiä ongelmia.

Äskettäin eronnut epäilty oli aiemmin asunut 10 vuotta Ruotsissa. Siellä hänelle myönnettiin alkuvuodesta pakolaisstatus, kertoivat turvallisuuslähteet ja miehen entinen vaimo AFP:lle.

Ex-vaimon mukaan mies oli lähtenyt Ruotsista, koska hän ei ollut voinut saada Ruotsin kansalaisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat