Mies ammuskeli asunnossa, yksi luoti tappoi naisen – sai vankeustuomion törkeästä kuolemantuottamuksesta

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi torstaina neljän vuoden vankeuteen miehen, joka aiheutti nuoren naisen kuoleman Pietarsaaressa lokakuussa 2019. Nainen menehtyi ampumavammaan.

Käräjäoikeuden mukaan tuomittu syyllistyi törkeään kuolemantuottamukseen. Syyttäjä vaati hänelle ensisijaisesti rangaistusta taposta ja toissijaisesti törkeästä kuolemantuottamuksesta. Kuolleen naisen omaiset puolestaan vaativat rangaistusta murhasta ja katsoivat, että veriteon taustalla oli mustasukkaisuus.

Mies kiisti syytteet taposta tai murhasta ja katsoi syyllistyneensä kuolemantuottamukseen.

Oikeus toteaa tuomiossa, että Samuel Lars Ole Snellman, 36, ampui Pietarsaaressa sijaitsevassa asunnossa sekä sisällä että ikkunasta ulos. Yksi luodeista osui naista lähietäisyydeltä päähän. Nainen menehtyi saamiinsa vammoihin myöhemmin samana päivänä.

Käräjäoikeuden mukaan mies oli aiemmin lähettänyt uhkaaviksi luonnehdittavia whatsapp-viestejä, joissa ei kuitenkaan suoranaisesti uhkailtu naista.

Laboratoriotutkimusten perusteella mies oli tekohetkellä useiden huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena, oikeus toteaa. Ampuma-ase oli luvaton.

Snellman syyllistyi käräjäoikeuden mukaan törkeän kuolemantuottamuksen lisäksi muun muassa ampuma-aserikokseen, huumausainerikoksiin sekä useisiin rattijuopumuksiin.

Lue myös:

    Uusimmat