Mielipiteitä jakanut HSL:n matkakorttiuudistus viivästyy – yritetään saada toimintaan ennen kesää

HSL vastasi kymmeneen kysymykseen joukkoliikenteestä 1:25
Saako bussissa matkustaa humalassa? Voiko junassa syödä eväitä? HSL vastasi kymmeneen kysymykseen julkisen liikenteen käyttäytymissäännöistä

HSL:n matkakorttiuudistuksen oli tarkoitus tulla voimaan vuoden 2019 alkukeväällä, mutta uudistus viivästyy ainakin huhtikuulle.

Uudistuksessa matkustusalueet seutu, lähiseutu 2 ja lähiseutu 3 poistuvat ja tilalle tulevat A-, B-, C- ja D-vyöhykkeet. Vanhat kortit lakkaavat toimimasta, kun siirrytään uuteen vyöhykemalliin.

Käytössä on noin miljoona aktiivista matkakorttia. Matkakortteja on vaihdettu uusiin HSL-kortteihin lokakuusta lähtien. Korttia ei ole pakko hankkia ollenkaan, koska pelkällä mobiililipullakin pärjää.

– Noin 80 % aktiivisista matkakorteista on vaihdettu uusiin, kertoo HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.

Rihtniemen mukaan uudistusta ei ole voitu ottaa käyttöön, koska lippujärjestelmässä on vielä uuden tariffin käyttöönotto kesken.

Rihtniemi ei pysty kertomaan aikataulusta tarkemmin.

– Valitettavasti emme voi arvioida aikataulua tarkemmin, mutta kun se on selvillä, viestitämme asiasta mahdollisimman pian. Tällä hetkellä näyttää, että ennen huhtikuuta eivät vyöhykkeet tule, mutta toivottavasti ennen kesää.

 

Lue myös:

    Uusimmat