Mainos

Mielipidekirjoitus aiheutti someryöpytyksen: ”Miehet ovat urheilussa naisia parempia”

Helsingin Sanomissa julkaistu mielipidekirjoitus on nostattanut kiivaan keskustelun naisista ja miehistä sekä tasa-arvosta urheilussa.

Urheiluhistorioitsija Hannu Eklund kirjoittaa lehdessä, että ”Naisurheilijat valittavat arvostuksen puutetta, vaikka miehet ovat kauttaaltaan parempia. Huipputason mies hyppää korkeutta 240 cm, nainen 200 cm. Mäkihypyssä mies hyppää 150 metriä, nainen 100 metriä. Jalkapallossa miehet voittaisivat naiset puolivauhdilla 10-0.”

Kirjoitus leviää vauhdilla muun muassa Facebookissa, ja on noussut päivän luetuimmaksi HS.fissä.

Jotkin käytetyt sanavalinnat ovat herättäneet vastareaktion.

”Kannatan tasa-arvoa, mutta urheilussa se ei toimi. Evoluutiostakin on kyse. Miehet ovat kilpailuhenkisiä, naiset perhekeskeisiä. Urheilu, jopa sotaan viittaava urheus, sopii miehille. Jos naiset urheilevat, he nauttivat enemmän pehmeistä arvoista kuin ennätyksistä ja vastustajan nujertamisesta.”

– Fyysisistä eroavaisuuksista lienee turha kiistellä, mutta eikö tässä nyt _vähän_ tehdä yleistyksiä siitä, mistä miehet ja naiset tykkäävät? Eivät kaikki miehet halua runnoa toisiansa eivätkä kaikki naiset halua harrastaa balettia ja joogaa, eräs kommentoija kirjoittaa Facebookissa.

Kommenteissa nostetaan myös esiin lajit, joissa miehet ja naiset voivat kilpailla tasavahvasti.

– Jos artikkeliin olisi tehty hieman työtä, olisi osattu tuoda esiin muutama, tai edes yksi laji, jossa naiset ja miehet voivat sekä kilpailla yhdessä, että menestyä tilastollisesti yhtä lailla. Yksi on ratsastus.

– Aikoinaan nainen voitti 90-luvulla olympialaisissa skeetin yleisen sarjan kultaa. Sen jälkeen sarjat jostain syystä eriytettiin.

Mitä mieltä itse olet aiheesta? Ota kantaa Facebook-sivuillamme!


Äänestys

Ovatko miehet kilpailuhenkisempiä kuin naiset?

Kyllä

Ei

Ovatko miehet kilpailuhenkisempiä kuin naiset?

Kyllä 70%

Ei 30%

70%
30%
ääniä 1487 kpl

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja