Mieletön pelastus! Traagisesti menehtyneen Tre Kronor -vahdin 16-vuotias poika venyi upealla tavalla

16-vuotias Herman Liv häikäisi Hlinka Gretzky Cupissa.

Tshekissä ja Slovakiassa pelataan parhaillaan perinteistä alle 18-vuotiaiden jääkiekkoturnausta. Eilisiltana Ruotsi nappasi voiton Tshekistä lukemin 4–2. 

Yksittäistä kesäistä maaotteluvoittoa suurempana näyttäytyy kuitenkin huikea toisen polven kiekkotarina. 16-vuotias ruotsalaisvahti Herman Liv esiintyi joukkueensa maalilla edukseen keskiviikkona.

Herman Livin huippupelastusta hehkutaan turnauksen kanavissa. 

Mikäli upea torjunta ei näy alla, voit katsoa sen tästä.

Juniorivahti on traagisesti vuonna 2011 menehtyneen Stefan Livin poika. Olympiakultaa ja maailmanmestaruutta urallaan juhlinut Liv menetti henkensä KHL-joukkue Lokomotiv Jaroslavin jouduttua tuhoisaan lento-onnettomuuteen. Kaikkiaan onnettomuus vei 44 ihmisen hengen. 

– Jääkiekko tuli minulle luonnostaan isäni kautta. Hän avasi lajin maailman minulle. En silti usko, että "Stefanin poikana" oleminen on auttanut minua yhtään. Minulla on hyvät geenit ja motivaatio, Herman Liv kertoi Sportsbladetin haastattelussa keväällä.

Herman Liv on NHL-varauskelpoinen kesällä 2024. Hän edustaa seuratasolla tällä hetkellä SHL-joukkue Örebron alle 20-vuotiaita.

Ruotsi ei voitosta huolimatta yltänyt perinteikkäässä junioriturnauksessa mitalipeleihin. Suomi sen sijaan varmisti paikkansa välierissä, kun Slovakia kaatui dramaattisesti viime sekunneilla. 

Lue myös:

    Uusimmat