Mainos

Mielenosoitus muuttui väkivaltaiseksi Teheranissa

Iranin turvallisuusjoukot ovat ottaneet yhteen oppositiojohtaja Mirhossein Mousavin kannattajien kanssa pääkaupungissa Teheranissa. Ainakin 10 mielenosoittajaa on pidätetty.

Ryhmä islamilaisen tasavallan kannattajia on hakannut useita opposition kannattajia. Iranin valtiollinen uutistoimisto IRNA kertoo, että Mousavi joutui keskeyttämään osallistumisensa mielenosoitukseen, kun vihaiset protestoijat kävivät hänen autonsa kimppuun. Myös Iranin entinen presidentti Mohammad Khatami otti osaa mielenosoitukseen, mutta äärikannattajat hyökkäsivät hänen kimppuunsa repien hänen kaapunsa ja turbaaninsa. Tämän seurauksena Khatamikin keskeytti osallistumisensa, kertoo paikalla ollut silminnäkijä uutistoimisto Reutersille.

- Ahmadinejadin kannattajat hakkaavat Mousavin kannattajia Teheranin keskustassa. Ainakin kaksi mielnosoittajaa on loukkaantunut, kertoi silminnäkijä.

Silminnäkijöiden mukaan myös mellakka-poliisi on pahoinpidellyt mielenosoit-tajia, jotka ovat heitelleet poliisia kivillä.

Iranin kesäkuisia presidentinvaaleja seurasi sarja kiivaita mielenosoituksia Teheranissa, kun opposition ehdokkaiden kannattajat protestoivat vaalitulosta kaupungin kadulla. Mielenosoituksia on luonnehdittu vakavimmiksi sitten islamilaisen vallankumouksen kolme vuosikymmentä sitten. Oppositio on syyttänyt presidentinvaaleja vilpillisiksi. Räväköistä lausunnoistaankin tunnettu presidentti Mahmud Ahmadinejad valittiin kesäkuun vaaleissa toiselle kaudelle.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.