Mainos

Mielenosoitukset yltyivät taas väkivaltaisiksi Ranskassa – Keltaliivit heittelivät kiviä, poliisi vastasi vesitykillä ja kyynelkaasulla

3:16
Poliisin ja keltaliivien yhteenotto Riemukaarella.

Ranskassa keltaliivien mielenosoituksen ovat jatkuneet jo yhdeksäntenä lauantaina peräkkäin. Ennen joulua mielenosoittajien määrä oli yhtenä lauantaina vain muutamia tuhansia, mutta heitä on taas kymmeniätuhansia.

Pariisissa poliisi käytti vesitykkiä ja kyynelkaasua mielenosoittajia vastaan Riemukaarella. Ennen tätä mielenosoittajat olivat heitelleet poliisia kivillä ja maalilla, uutistoimisto Reutersin silminnäkijät kertovat. Yli viisikymmentä keltaliiviä on pidätetty.

Riemukaaren mielenosoittajien lisäksi Pariisin keskustan pohjoispuolella marssi myös tuhansia rauhallisempia mielenosoittajia, lähellä paikkaa, jossa tapahtui tänään ainakin kolme kuolonuhria vaatinut kaasuräjähdys.

Keltaliivit protestoivat presidentti Emmanuel Macronin talousuudistuksia vastaan. Joulukuussa Macron ilmoitti joistakin myönnytyksistä, joita hän tekee, mutta tämä ei protestiliikkeelle riittänyt.

Viime lauantaina mielenosoittajia oli Ranskassa yhteensä noin 50 000. Tänään tarkkoja lukuja määrästä ei ole vielä ollut saatavilla.

Mielenosoittajia ympäri Ranskaa

Pariisin lisäksi mielenosoituksia on ollut tänään myös useissa muissa kaupungeissa. Esimerkiksi Bordeaux'ssa, Toulonissa ja Strasbourgissa marssi tuhansia mielenosoittajia.

Ranskan keskiosassa sijaitsevassa Bourgesissa mielenosoittajia oli noin 5 000. Kaupungissa monet liikkeet ovat suojanneet ikkunansa ja poistaneet tavaransa kaduilta.

Mielenosoitusten takia poliiseja on tänään valmiudessa Ranskassa yli 80 000, Pariisissa noin 5 000.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja