Mielenosoittajat raahasivat pormestarin kadulle, leikkasivat hiukset ja pakottivat allekirjoittamaan eroilmoituksen – Bolivian presidentinvaaleista syttyneissä mielenosoituksissa kuollut jo kolme henkilöä

Boliviassa presidentinvaalien sytyttämissä mielenosoitukset jatkuvat edelleen. Keskiviikkona pienen bolivialaisen kaupungin pormestari raahattiin kadulle, jossa häntä nöyryytettiin ja pakotettiin allekirjoittamaan oma eroilmoituksensa, kertoo muun muassa BBC ja CNN.

Vinton kaupungissa osoitettiin keskiviikkona jälleen mieltä hallitusta vastaan, kun mielenosoittajien kesken alkoi levitä huhuja, joiden mukaan kaksi mielenosoittajaa oli kuollut ottaessaan yhteen presidentin kannattajien kanssa.

Raivostuneet mielenosoittajat marssivat kaupungintalolle ja raahasivat kaupungin pormestarin Patricia Arcen kadulle. Arce kuuluu istuvan presidentin Evo Moralesin sosialistipuolueeseen.

20-vuotias opiskelija oli menehtynyt mielenosoituksessa

Mielenosoittajat syyttivät Arcen ohjanneen presidenttiä puolustavia mielenosoittajia busseihin ja kehottaen heitä murtamaan vastustajien muodostama sulku kaupungissa sijaitsevalla sillalla, jolloin myös kaksi mielenosoittajaa olisi saanut surmansa. Tähän mennessä yksi 20-vuotiaan opiskelijan kuolema mielenosoituksessa on vahvistettu.

Presidenttiä vastustavat mielenosoittajat syyttivät Arcea kuolemista.

– Murhaaja, murhaaja, väkijoukko huusi Arcen ympärillä, kun naamioituneet mielenosoittajat raahasivat hänet kadulle paljain jaloin.

Mielenosoittajat pakottivat hänet polvistumaan, leikkasivat hänen hiuksensa ja levittivät punaista maalia hänen päälleen. He myös pakottivat hänet allekirjoittamaan eroilmoituksen pormestarin tehtävistä.

Lopulta mielenosoittajat luovuttivat Arcen poliisille, joka toimitti hänet paikalliseen terveyskeskukseen.

Myös hänen toimistonsa kaupungintalolla sytytettiin tuleen ja rakennuksen ikkunoita rikottiin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Presidentinvaaleja epäillään vilpillisiksi

Bolivian lokakuisista presidentinvaaleista syttyi laajoja mielenosoituksia ympäri maan, kun ääntenlasku keskeytettiin ilman selityksiä 24 tunnin ajaksi vaaliyönä.

Viivästys herätti varsinkin opposition ehdokkaan Carlos Mesan kannattajien joukossa epäilyjä, että tulosta sabotoidaan istuvan presidentin Evo Moralesin hyväksi. Morales on johtanut maata vuodesta 2006 ja nyt hänet äänestettiin viiden vuoden lisäkaudelle.

Vaalien ensimmäisellä kierroksella 20. lokakuuta Morales sai etumatkaa muihin ehdokkaisiin hieman yli 10 prosenttia, jonka hän tarvitsi tullakseen valituksi suoraan ilman toista kierrosta.

Etelä-Amerikan vaalitarkkailijajärjestöt ovat nostaneet esiin huolensa presidentinvaalien tuloksen riippumattomuudesta, ja asiasta on käynnissä virallinen tutkinta. Presidentti puolestaan on syyttänyt oppositiojohtaja Mesaa vallankaappausyrityksestä.

Molempien puolien tukijat ovat lähteneet kaduille useissa kaupungeissa, ja yhteenotoissa on tähän mennessä kuollut vahvistetusti kolme henkilöä, joista Vintossa kuollut opiskelija oli kolmas. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja