Lukuisia ympäristöaktivisteja otettiin kiinni mielenosoituksessa Metsä Groupin tehtaalla Kemissä

Mielenosoitus Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaalla on päättynyt.

Poliisi kertoo ottaneensa kiinni lähes 30 aktivista, jotka eivät noudattaneet poliisin poistumiskäskyä. 

Mielenosoitus alkoi tehtaan alueella keskiviikkoaamuna.

Metsä Groupin viestintäjohtaja Katariina Saelanin mukaan työt tehdasalueella sijaitsevalla puukentällä pysäytettiin jo aamulla kaikkien turvallisuuden varmistamiseksi. Tuotanto tehtaassa sen sijaan jatkui normaalisti mielenosoituksesta huolimatta. 

Mielenosoituksen takana oli ympäristöjärjestö Greenpeace. Sen mukaan yli 30 aktivistia sulki tehtaan pääportin, junaraiteen sekä tehdasalueelle johtavan sillan. 

Järjestö kertoi pystyttäneensä tehtaan pääportille viisi metriä korkean, pahvista tehdyn pöllön kuvastamaan metsäteollisuuden toiminnan vuoksi uhanalaistuvia metsälajeja. Lisäksi aktivisteja oli järjestön mukaan kiivennyt puun lastaamiseen käytettäviin nostureihin ja ripustanut niistä toiseen banderollin.

Greenpeacen mukaan mielenosoitukseen oli saapunut aktivisteja Suomen lisäksi myös muun muassa Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Saksasta. 

Aktivistit vaativat Metsä Groupia sopeuttamaan toimintansa luonnon ja ilmaston rajoihin. Järjestö vaatii, että metsäteollisuus vähentää hakkuita ja puun käyttöä.

Poliisin mukaan kulkureiteillä oli noin 40–50 mielenosoittajaa, jotka estivät kulun tehtaalle. Mielenosoituksesta ei poliisin mukaan ollut tehty etukäteisilmoitusta.

Lue myös:

    Uusimmat