Ympäristöliike Elokapina "mateli" ajoradalla Helsingin keskustassa – hitaita kulkueita tiedossa koko viikolle

Mielenosoittajat vaativat Suomen metsienkäytön palauttamista kestävälle tasolle.

Ympäristöliike Elokapina järjesti maanantaiaamuna Helsingissä mielenosoituksen, johon osallistui poliisin arvion mukaan noin neljäkymmentä ihmistä.

Helsingin ydinkeskustassa järjestetyssä mielenosoituksessa marssittiin poliisin mukaan hyvin hitaasti ajoradalla.

Elokapina kertoi aiemmin tänään aloittavansa Helsingissä ja Tampereella sarjan mielenosoituksia, joissa liikutaan hitaasti matelemalla. Tarkoitus on hidastaa liikenne lähes pysähdyksiin asti, Elokapina kertoi tiedotteessaan.

Sekä poliisista että Elokapinasta kerrotaan STT:lle, että noin puolitoista tuntia kestänyt mielenosoitus sujui Helsingissä rauhallisesti.

Poliisin mukaan mielenosoituksesta aiheutui hetkittäistä haittaa liikenteelle. Helsingin poliisille ei ollut tehty etukäteen ilmoitusta mielenosoituksesta.

Marsseja tiedossa myös iltapäiväruuhkiin

Vastaavien mielenosoitusten on määrä jatkua päivittäin koko kuluvan viikon ajan. Elokapinasta kerrotaan STT:lle, että esimerkiksi keskiviikkona ja perjantaina mielenosoittajien on määrä marssia Helsingissä ajoradalla iltapäiväruuhkan aikaan kello puoli neljästä kuuteen.

Elokapinasta ei osattu heti kertoa STT:lle, mikä on Tampereelle suunniteltujen marssien aikataulu. Aamulehden tietojen mukaan Tampereella olisi määrä marssia ainakin keskiviikkona.

Sisä-Suomen poliisilaitokselta kerrottiin aamupäivällä STT:lle, että Elokapina ei ollut ainakaan vielä tehnyt poliisille ilmoituksia Tampereelle suunnitelluista mielenosoituksista.

Myöskään Helsingin poliisille ei ollut tehty aamupäivään mennessä ilmoituksia viikon muista mielenosoituksista. Poliisista kerrottiin STT:lle, että ainakin maanantaiaamuna Elokapina toimi siten, että se ilmoitti poliisille mielenosoituksesta silloin, kun marssi alkoi.

Marssit osa Koneen Säätiön tukemaa kampanjaa

Mielenosoittajat vaativat marsseillaan Suomen metsienkäytön palauttamista kestävälle tasolle.

Marssit järjestetään vaikutusvaltaisten suomalaisten metsätoimijoiden läheisyydessä, Elokapina kertoo. Tiedotteessa nimetään suurten metsäyhtiöiden lisäksi myös muun muassa eduskunta, Metsähallitus sekä maa- ja metsätalousministeriö.

Hitaat marssit ovat osa Elokapinan syksyn Metsäkapina-kampanjaa. Kampanjassa vaaditaan luonnon ja monimuotoisuuden asettamista etusijalle sekä ympäristölle ja luonnolle tuhoisien valtiontukien lopettamista.

Elokuun lopussa kerrottiin, että Elokapina oli saanut Koneen Säätiöltä 200  000 euron apurahan metsäaiheista kampanjaansa varten. Elokapinan mukaan apurahan turvin toteutetaan muun muassa Metsäkapina-niminen tapahtuma.

Lue myös:

    Uusimmat