Elokapina sulki Länsiväylän aamulla, tältä protesti näytti – "Emme tee tätä huvikseen"

Elokapina sulki Länsiväylän protestillaan – näin kommentoi poliisi 4:34
Katso video: Elokapina sulki Länsiväylän protestillaan – näin kommentoi poliisi

Elokapina pysäytti aamupäivällä liikenteen noin puolen tunnin ajaksi Länsiväylällä. MTV Uutiset seuraa tapahtumia paikan päällä.

Elokapina kertoi eilen etukäteen pysäyttävänsä tänään liikenteen tunniksi Länsiväylällä. Mielenosoituksen tarkoituksena on estää Helsingin Laajasalossa sijaitsevaan Stansvikin Kruunuvuorenrannassa sijaitsevan 400 vuotta vanhan luonnonmetsään kaavaillut hakkuut.

MTV Uutisten toimittaja Jonna Kumpula kertoo paikan päältä, että poliisi antoi tielle asettuneille mielenosoittajille poistumiskäskyn. Tie tyhjeni noin puolen tunnin protestin jälkeen. Myös kiinniottoja on tehty ja poliisi epäilee kahdeksaa henkilöä niskoittelusta.

– Luontokadon hidastaminen tulee ottaa huomioon kaikissa toiminnoissa, mielenosoittaja Ville kertoo. Hän on erittäin huolissaan Helsingin lähiluonnosta.

– Nykyinen metsäteollisuus on rakennettu, jotta saatiin sotakorvaukset maksettua. Nykyisin sotakorvauksia ei enää tarvitse maksaa, joten metsiä pitää suojella. 

"Emme tee tätä huvikseen"

Ville kertoo, että asioita ei mietitä pidemmällä tähtäimellä ja hän on huolissaan luonnon säilymisestä jälkipolville. 

– Emme tee tätä huvikseen, vaan siksi, että tämä on pakko tehdä. Muuten meillä ei muuten ole tulevaisuudessa enää hielinieluja, Ville sanoo. 

– Tämä ei ole autoilijoita vastaan, vaan mielenosoitus sille, että Helsingin arvokkaimmille luontoalueille ei rakenneta. Tämä on juuri sitä, mitä Helsinki tekee tällä hetkellä, mielenosoittaja Riina kertoo.

Kyseessä on Elokapinan mukaan ensimmäinen kerta, kun se sulkee mielenosoituksellaan moottoritieksi luokiteltavan tien.

Paikalla on useita poliisipartioita.

Lue myös:

    Uusimmat