Mielenosoittaja putosi eilen kerrostalon katolta Hongkongissa – 35-vuotias mies nousemassa luovutuslakia vastustavien symboliksi

1:51

Hongkongissa tuhannet ihmiset ovat tuoneet kukkia, muistoesineitä, viestejä ja kynttilöitä paikalle, jonne yksi mielenosoittajista putosi eilen kerrostalon katolta.

Palomiehet yrittivät pelastaa miehen, mutta hän putosi juuri, kun he olivat saamassa kiinni tämän vaatteista. Mies ei myöskään osunut rakennuksen juurelle tuotuun paineilmatyynyyn.

Hän oli tuntikausia pidellyt lakanaa, jossa vaadittiin muun muassa vihatun luovutuslain peruuttamista.

– Nämä kukat ovat valkoisia, mikä merkitsee puhtautta. Kun pääsen paikalle, jätän nämä sinne ja rukoilen hänen puolestaan, sanoi 18-vuotias Travis.

Mielenosoitusten johtajat ovat kehottaneet kaikkia protestoijia ottamaan tänään mukaan valkoisia kukkia ja jättämään ne paikalle, jossa mies kuoli.

– Nyt tässä ei ole enää kyse jonkun loukkaantumisesta tai veren vuodattamisesta. Nyt ihminen on kuollut vastarinnan vuoksi, perusteli Hubertiksi esittäytynyt mielenosoittaja.

Luvassa taas suurmielenosoitus 

Hongkongissa odotetaan tänään kymmeniätuhansia ihmisiä kaduille suurmielenosoitukseen, vaikka erityishallintoalueen johto jäädytti eilen luovutuslain käsittelyn. Mielenosoittajat vaalivat lakiesityksen vetämistä kokonaan pois.

Viranomaisten mukaan uusi laki olisi ollut tarpeen, jotta Hongkongista ei tulisi turvapaikkaa lakia pakoileville rikollisille. Erityishallintoalueen viranomaisten mukaan lakiesitys oli laadittu niin, ettei sitä voida käyttää hyväksi toisinajattelijoiden karkottamiseen alueelta.

Viime viikonloppuna yli miljoona ihmistä protestoi Hongkongin kaduilla luovutuslakia vastaan. Keskiviikkona puolestaan 22 ihmistä loukkaantui, kun poliisi hajotti mielenosoittajajoukkoja kovaotteisesti kyynelkaasun ja kumiluotien avulla. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja