Mainos

Mielenosoittaja ammuttu kuoliaaksi Genovassa

Teollisuusmaiden huippukokouksen kaupungissa Genovassa yksi mielenosoittaja on ammuttu kuoliaaksi.

Luodin ampui puolisotilaallisten joukkojen jäsen, kun mielenosoittajat hyökkäsivät turvajoukkojen autoa kohti. Mielenosoittajaa ammuttiin kaksi kertaa päähän, minkä jälkeen hän vielä jäi turva-auton alle. Genovassa on ollut tänään paljon yhteydenottoja poliisin ja mielenosoittajien välillä. Poliisi on joutunut turvautumaan myös kyynelkaasuun ja vesitykkeihin pitääkseen kiviä ja pulloja heittelevät mellakoitsijat loitolla Geneven kokousalueelta.

Genovassa koolla olevat G8-maiden ja Venäjän huippujohtajat ovat vedonneet mielenosoittajiin, jotta he eristäisivät joukoistaan pahimmat rettelöitsijät. Italian presidentti kertoi, että johtajat ovat murheissaan perjantaisen mielenosoittajan kuoleman johdosta. Johtajat sanovat tuomitsevansa kaiken mielenosoituksissa esiintyvän väkivallan ja siksi toivovat, että rauhanomaiset mielenosoittajat eristäisivät joukoistaan väkivaltaiset häiriköt.

G8-maiden johtajat keskustelevat tänään maailman taloudellisesta tilanteesta ja tapaavat kehitysmaiden johtajia. Myös YK:n pääsihteeri Kofi Annan osallistuu kokoukseen. Kolmipäiväisen tapaamisen aikana on määrä käsitellä myös Lähi-idän tilannetta, Makedonian kriisiä ja ydinaseiden leviämisen estämistä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.