Mielenkiintoinen tilasto: Tässä Kimi Räikkönen on F1-historian kautta aikojen paras

Kimi Räikkönen on kerännyt viime kausina kehuja kisaesityksistään F1-sarjassa. Aika-ajot eivät ole menneet yhtä hyvin putkeen. Tuota mielikuvaa tukee myös yksi mielenkiintoinen tilasto Jäämiehen uralta.

Marshal’s Pitstop on julkaissut Instagramissa tilaston, jonka kärjestä löytyy Räikkönen.

Tilastossa kerrotaan kuskeista, jotka ovat nousseet useimmiten palkintopallille lähtöruudukon eturivin (paalupaikka tai toinen lähtöruutu) ulkopuolelta.

Räikkönen on tilaston kärjessä. Hän on onnistunut tempussa peräti 72 kertaa. Räikkönen on nähty palkintopallilla F1-sarjassa yhteensä 103 kertaa.

Tilaston kakkosena on Alpinella nykyään ajava Fernando Alonso, joka on noussut eturivin ulkopuolelta kärkikolmikkoon 67 kertaa.

Sivusto muistutti myös toisesta suomalaisittain kiinnostavasta faktasta.

Mercedeksen Valtteri Bottasta parjattiin paljon hänen kolaroituaan ensimmäisellä kierroksella Unkarin GP:ssä. Se oli kuitenkin vasta ensimmäinen kerta, kun Bottas joutui keskeyttämään ensimmäisellä kierroksella, vaikka kyseessä oli jo Bottaksen 167. kisalähtö F1-sarjassa.

Bottas on tuossa tilastossa omaa luokkaansa verrattuna muihin nykykuskeihin. Mick Schumacher, Lando Norris, George Russell, Yuki Tsunoda ja Antonio Giovinazzi eivät ole tosin vielä keskeyttäneet kertaakaan F1-urallaan ensimmäisellä kierroksella.

Katso julkaisut alta.



Lue myös:

    Uusimmat