Miehet yrittivät kostaa aiemman pahoinpitelyn puukottamalla ja hakkaamalla uhria harjanvarrella Joensuussa

1:52
Vakavien väkivaltarikosten määrän kerrotaan kasvaneen korona-aikana.

Kaksi miestä sai pitkät vankeustuomiot Joensuussa viime heinäkuussa tapahtuneesta puukotuksesta.

Välikohtauksen taustat olivat edellisessä yössä, jolloin sittemmin henkirikoksen yrityksen kohteeksi joutunut mies oli pahoinpidellyt rikostoverinsa kanssa erään miehen lyömällä ja potkimalla. Pahoinpitelyn syynä oli ilmeisesti henkilöiden välille syntynyt väkivaltatilanne, joka saattoi liittyä osapuolten aiempiin huumekauppoihin.

Kosto jäi kytemään mieleen

Pahoinpidellyksi joutuminen oli jäänyt kaivelemaan uhria, joka lähti toverinsa kanssa seuraavana päivänä kostamaan edellisen yön tapahtumia. Kostomielellä ollut oli varautunut kohtaamiseen puisella harjanvarrella. Tilanne oli myös toisen osapuolen tiedossa, joka oli varustautunut pitkällä ja järeällä veitsellä sekä kaasusumuttimella.

Osapuolet kohtasivat toisensa Kauppakadun ja Suvantokadun risteysalueella. Kostomielellä ollut henkilö oli lyönyt uhria useita kertoja harjanvarrella päähän, ja uhri oli menettänyt tai pudottanut hallussaan olleen veitsen ja kaasusumuttimen. Hyökkääjät käyttivät uhriin kaasusumutinta ja painivat, ja jossain vaiheessa kostomentaliteetilla liikkeellä ollut hyökkääjä oli saanut veitsen haltuunsa ja lyönyt sillä uhria useita kertoja eri puolille kehoa.

Kun järjestyksenvalvoja tuli paikalle, olivat hyökkääjät paenneet paikalta ja pudottivat rikosvälineet roskiin.

Viiden vuoden tuomiot

Oikeus katsoi, että kyseessä oli tapon yritys, sillä uhri olisi kuollut ilman hoitoa. Sen sijaan murhan yrityksen vaatimaa vakaata harkintaa tai julmuutta teossa ei ollut, sillä tekoväline oli saatu vasta rikospaikalla uhrilta.

Miehistä aktiivisempi nimeltään Mrabih Ould Mohamed tuomittiin tapon yrityksestä, pahoinpitelyn yrityksestä, varkaudesta ja huumausaineen käyttörikoksesta 5 vuoden 2 kuukauden vankeuteen, johon vaikutti hänen aiempi rangaistuksensa.

Vuonna 2000 syntynyt rikostoveri Mohsen Zaheri sai tapon yrityksestä 5 vuoden tuomion. eidät määrättiin maksamaan uhrille yhteensä 20 500 euroa korvauksia.

Uhri tuomittiin amfetamiinikauppojen ja aiemman pahoinpitelyn johdosta huumausainerikoksesta ja pahoinpitelystä 62 päiväsakon rangaistukseen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja