Miehet, jotka vihaavat naisia – lue syyt ilmiöön

Mikä saa miehen vihaamaan kaikkia naisia, mitä maa päällään kantaa? Lue syyt pelottavaan ilmiöön, joka on yleisempi kuin luullaankaan.

Monet naiset elävät parisuhteessa, joka on kaikkea muuta kuin rakentava. Joskus nainen ei ole edes tietoinen elävänsä tuhoisassa suhteessa, koska miehen harjoittama väkivalta on piilevää tai salakavalaa henkistä pieksemistä. Jotkut naiset eivät edes uskalla jättää tällaista kumppania, joka on onnistunut kaikessa kaameudessaan kietomaan toisen pikkusormensa – tai nyrkkinsä – ympärille. Pakokeinoa ei tunnu olevan ja jotkut voimattomat naiset jopa saattavat hyväksyä osakseen uhrin roolin.

Mutta miksi jotkut miehet suorastaan vihaavat naisia?

Intimatemedicine.comin artikkelin mukaan monet naistenvihaajat ovat yleensä kasvaneet häiriintyneessä, epätasapainoisessa perheessä, jossa äidin ja isän roolit ovat tavalla tai toisella kieroutuneet. Syyt moiseen vihakäytökseen ovat yleensä lähtöisin lapsuuden kodista, jossa isä on liian ankara tai passiivinen tai vaihtoehtoisesti äiti, joka on liian dominoiva tai välinpitämätön.

1. Tyranni-isä ja voimaton äiti

Tällaisessa perheessä, jossa isä on tyrannimainen, äiti saattaa purkaa avioliittoonsa kohdistuvan vihan ja pettymyksen lapsiin. Äiti saattaa hakea myös kohtuutonta lohtua lapsiltaan, joille tämä taakka on vielä liian raskas kantaa. Äidin käytös jättää jälkensä poikansa alitajuntaan, koska lapsi on kykenemätön puolustamaan äitiä tyrannimaista isää vastaan. Turhautunut aikuisiälle päässyt mies suuntaa kaiken vihansa muihin naisiin äitinsä käytöksen ja solvausten myötä.

Jos poikalapsi samaistuu enemmän isäänsä, hänestäkin tulee aikuisena yhtä kontrolloiva ja dominoiva kuten isästään. Hän suuntaa kaiken isäänsä suuntautuneen vihansa ja katkeruutensa muihin ihmisiin. On myös mahdollista, että mies samaistuu äitiinsä, minkä vuoksi hänestä tulee voimaton, ujo, säikky ja kyvytön selviämään elämästä itse.

2. Dominoiva äiti

Äiti muodostaa vahvan siteen poikaansa liioitellulla valvonnalla ja auttamalla tätä ratkaisemaan kaikki ongelmat. Näin äiti estää poikaansa oppimasta itsenäiseksi. Myöhemmällä iällä mies kokee, että hänen naisystävällään on sama valta häneen, mikä turhauttaa sekä tukahduttaa miestä. Mies on varma, että naiset yrittävät tehdä hänestä heikon, voimattoman ja riippuvaisen heistä. Tätä ajatusta mies ei kestä.

3. Passiivinen isä

Jos isä on passiivinen roolimalli, hän antaa poikansa ymmärtää, että paras tapa ratkaista ongelmat ja negatiiviset tunteet on olla pidättyväinen ja sulkeutunut. Kun pojasta kasvaa mies, hän jatkaa tätä käytösmallia ihmissuhteissaan ja käyttäytyy samalla tavalla – pidättäytyen – milloin pitäisi kohdata parisuhteen ongelmat.

4. Kylmä, hylkivä äiti

Sietämätön välimatka lapsen ja äidin välillä saattaa johtua äidin nujertavasta ja välinpitämättömästä tavasta suhtautua omaan lapseensa: hän ei koskaan esimerkiksi kanna lastaan, halaa tai suukota tätä. Kun poika kasvaa aikuiseksi, hän ei voi sietää pettymyksiä, ja kokee että kaikki tunteet ja hellyys ovat häpeällisiä tai kiellettyjä. Tällaiset miehet pitävät kaikkia naisia kylminä juonittelijoina ja petollisina.

Mikä neuvoksi?

Naisia vihaavien miesten käytös voi olla hyvinkin hurmaavaa ja rakastavaa yhdellä hetkellä, muuttuen siinä samaisessa sekunnissa julmaksi, kriittiseksi ja hyökkääväksi. Mies haluaa kontrolloida naista nolaamalla ja aliarvioimalla tätä, käyttäytymällä aggressiivisesti ja ikään kuin "machoillen" – sillä tavoin mies yrittää suojella itseään ja haavoittuneisuuttaan.

Vaikka molemmat partnerit ovat ikään kuin uhreja suhteessa mikä ei ole täysin terveellä pohjalla, on nainen se, joka kantaa raskainta taakkaa. Useimmiten nainen ei hylkää töykeää kumppaniaan, vaan yrittää löytää ratkaisua ongelmalle, eli miehen käytökselle. Yksi keino olisi suostutella mies käymään terapiassa. Terapia on usein ainoa keino välttää toistamasta vanhempien kylvämää toiminta- ja ajatusmallia: terapiassa mies saisi purkaa kaikki traumansa ja patoutumansa.

Ainoa ratkaisu kuitenkin useimmiten on kylmästi lopettaa suhde.


Lähde: intimatemedicine.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja