Miehen kuoliaaksi pahoinpidelleitä poliiseja syytetään toisen asteen murhasta – Memphisin kaupunki lakkauttaa erikoisyksikön

1:02
Video ei herkille: Viranomaiset julkaisivat useita videoita miehen kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä

Viisi yksikön poliisia on erotettu ja heitä syytetään muun muassa toisen asteen murhasta.

Memphisin kaupunki on kertonut lakkauttavansa poliisin erikoisyksikön, jonka jäseniä 29-vuotiaan Tyre Nicholsin kuoliaaksi pahoinpitelemät poliisit olivat.

Memphis oli perustanut erikoisyksikön vuonna 2021 vähentämään laitonta toimintaa lisäämällä poliiseja korkean rikollisuuden alueille. Memphisin poliisilaitos ilmoitti lausunnossaan, että on kaikkien etu lakkauttaa kyseinen yksikkö.

–  Yksikköön tällä hetkellä kuuluvat poliisit olivat päätöksestä varauksetta samaa mieltä, poliisilaitos ilmoitti.

Poliisit ottivat miehen kiinni ja pahoinpitelivät väkivaltaisesti

Joukko poliiseja otti Nicholsin kiinni 7. tammikuuta, kun tämä oli ensin paennut poliiseja jalkaisin. Poliisit pahoinpitelivät Nicholsia väkivaltaisesti, ja tämä kuoli kolme päivää myöhemmin sairaalassa.

Memphiksen kaupunki julkaisi poliisivideot tapahtumista perjantaina paikallista aikaa. Videoilla kuuluu, miten Nichols huutaa äitiään kiinnioton aikana.

Viisi kiinniottotilanteessa mukana ollutta poliisia on erotettu tapauksen takia, ja heitä syytetään muun muassa toisen asteen murhasta, joka vastaa Suomessa tappoa.

Nicholsin kuolema eroaa monista aiemmista mustien miesten kuolemista poliisin käsissä siinä suhteessa, että Nicholsin lisäksi kaikki viisi poliisia ovat niin ikään mustia.

Lauantaina Memphisissä useat kymmenet ihmiset vaativat mielenosoituksessa uudistusta poliisiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja