Miehen FaceTime-puhelu päättyi traagisesti: 5-vuotias tyttö menetti henkensä jouluaattona – syyte Applea vastaan meni nurin

Lakijuttu Applea vastaan on hylätty Kalifornian muutoksenhakutuomioistuimessa.

Jouluaaton iltana vuona 2014 kalifornialainen mies käytti iPhonen FaceTime-puhelutoimintoa kohtalokkain seurauksin kesken ajon. Hän törmäsi edellä ajaneen auton perään ja onnettomuudessa sai surmansa viisivuotias tyttö.

Tytön isä nosti Applea vastaan syytteen vuonna 2017. Hän piti Applea syyllisenä onnettomuuteen, koska Apple ei tarjonnut turvallisuusvaroituksia tai ajon aikana FaceTime-puhelut estävää ohjelmaa.

Kanteen mukaan Applella oli onnettomuuden aikaan patentoitua teknologiaa, joka olisi estänyt FaceTimen käytön ajon aikana, mutta sitä ei ollut otettu käyttöön iPhone 6 -mallissa.

Teknologiajätti ei vastuussa yksilöiden toiminnasta

Applea vastaan nostettu oikeusjuttu hylättiin ensimmäisen kerran tuomioistuimessa, jonka päätöksen mukaan Apple ei ollut syyllinen onnettomuuteen. Asiasta valitettiin Kalifornian muutoksenhakutuomioistuimeen, mutta se pysyi päätöksessä, jonka mukaan Applea ei voinut pitää syyllisenä onnettomuuteen.

Muutoksenhakutuomioistuimen päätöksen mukaan teknologiajätti ei voi ottaa vastuussa yksilöiden toiminnasta, jotka käyttävät sen applikaatioita.

Lähteet: BBC, MacRumors

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja