Mainos

Miehellä meni hermot roskapostiin – kehitti nerokkaan tavan pysäyttää nettihuijarit

Roskapostiin kyllästynyt ohjelmoija kehitti tavan väsyttää innokkaat "spämmääjät".

Muun muassa Microsoftin ja Applen nimissä levitetään toisinaan sähköpostitse viestejä, joissa kerrotaan tietokoneelle tarttuneesta viruksesta ja kehotetaan soittamaan yrityksen puhelinnumeroon viruksen poistamiseksi.

Microsoftin mukaan viestien tavoitteena on houkutella käyttäjä klikkaamaan viestin linkkiä, jonka seurauksena lataakin haittaohjelman laitteelleen.

Eräällä miehellä meni täydellisesti hermo sähköpostiin tulviviin huijausviesteihin, joten hän päätti kostaa huijareille takaisin samalla mitalla. Ohjelmoijana työskentelevä Roger Anderson kehitti henkilökohtaiseen käyttöönsä palvelun, joka soittaa automaattisesti huijareiden numeroihin matkien ihmisen puheääntä.

Idean Anderson sai erään törkeää kieltä käyttäneen puhelinmyyjän soittaessa hänen pojalleen.

”Robotit” puhuvat niin kuin oikeasti kuuntelisivat kuulostaen kiinnostuneilta.

Kun Anderson sai jälleen yhden huijausviestin sähköpostiinsa, päätti hän hyödyntää keksintöään häiriköidäkseen itse huijareita. Mies soitti kerran huijausviestin numeroon tarkistaakseen, että kyse oli tosiaan puhelinmyyntifirmasta ja laittoi tämän jälkeen keksintönsä soittamaan numeroon yhteensä satoja kertoja lyhyen ajan sisään. Noin 15–20 minuutin jälkeen huijareiden numero otettiin pois käytöstä.

Nyt Anderson kertoo keräävänsä ihmisten ilmoituksia uusista huijausviesteistä tarkoituksenaan soittaa niiden numeroihin ja saada huijarit kytkemään numeronsa kokonaan pois käytöstä.

***

7:04

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.