Mainos

Microsoftille uusi monopolisyyte

Oikeusjutuissa kahlaava ohjelmistojätti Microsoft on saanut jälleen uuden syytteen. Yhdysvaltain suurin Internet-palvelin America Online on haastanut Microsoftin oikeuteen, sillä AOL:n mukaan sen omistama Netscape-selain on kärsinyt Microsoftin markkinointitavoista.

AOL on osa Time Warner-yhtiötä.

Liittovaltion tuomioistuimessa Washingtonissa nostetun syytteen mukaan tietokonevalmistajilla ei ole ollut muuta mahdollisuutta, kuin tarjota koneissaan Windows-ohjelmistoa valmistavan Microsoftin omaa palvelinta. AOL:n mukaan Netscape-palvelin on kärsinyt Microsoftin monopoliasemasta.

Microsoft on jo tuomittu monopoliaseman väärinkäytöstä. Erityisesti sen markkinointitaktiikka on ollut lainvastainen.

AOL pyysi samalla tuomioistuimelta välitöntä määräystä, jonka avulla Netscape välttää lisävahingot. Jos Microfotin todetaan oikeudessa syylliseksi, oikeus saattaa määrätä Microsoftin myymään ohjelmistoversiota, johon ei ole liitetty sen omaa palvelinta. Samaa ovat vaatineet yhdeksän osavaltiota, jotka eivät ole tyytyneet liittovaltion ja Microsoftin väliseen sopimukseen oikeusprosessin päättämisestä ja monopolisyytteen sovittelusta. Liittovaltion tuomari pohtii parhaillaan viime vuoden puolella aikaansaatua sopimusta.

Oikeusministeriö on käynyt useita vuosia oikeutta Microsoftia vastaan, koska yhtiön on katsottu käyttäneen määräävää markkina-asemaansa väärin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.