Mainos

Microsoft paljastaa: korjaavat päivitykset voivat hidastaa koneita – osa ei käynnisty enää ollenkaan

Vakavien haavoittuvuuksien korjaamiseksi tehty Microsoftin kriittinen päivitys voi jumittaa tietokoneet.

Microsoft on keskeyttänyt Meltdown- ja Spectre-haavoittuvuuksia korjaavien päivitysten julkaisun sen jälkeen, kun osa AMD-suorittimen sisältävistä tietokoneista jumittuivat täysin. Osa koneista ei enää käynnistynyt lainkaan.

Microsoft on vahvistanut ongelman olemassaolon, mutta syyttää siitä AMD:tä.

– Tutkittuaan asiaa Microsoft on vakuuttunut, että jotkin AMD:n suorittimista eivät noudata sitä aiemmin saamaa dokumentointia, jonka pohjalta Microsoft on kehittänyt Windows-käyttöjärjestelmiin päivityksiä suojelemaan Spectrenä ja Meltdownina tunnettuja suoritinhaavoittuvuuksia, Microsoft kertoo tiedotteessaan.

Microsoftin mukaan päivitykset on vedetty takaisin, ja yritys tekee töitä yhteistyössä AMD:n kanssa ongelman korjaamiseksi. Myös ohjeet jumiutuneiden tietokoneiden korjaamiseksi on julkaistu, ja ne löytyvät Microsoftin sivuilta täältä.

Vuoden alussa havaittiin kaksi merkittävää ja vakavaa tietoturva-aukkoa, jotka ovat saaneet nimet Meltdown ja Spectre. Haavoittuvuudet koskevat lähes kaikkia maailman tietokoneita, puhelimia ja palvelimia, ja ne on luokiteltu vakaviksi.

Asiantuntijoiden mukaan Meltdown ja Spectre eivät aiheuta ongelmaa tavallisille käyttäjille, mutta isoimmille tahoille, kuten sähköverkoille, sairaaloille ja kaupoille, ongelmat voivat olla vakavia.

***

6:06

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.