Mainos

Microsoft-johtaja: Emme saaneet takamatkalta kilpailijoita kiinni

2:06

Microsoft suunnittelee käytännössä lopettavansa matkapuhelinliiketoimintansa Suomessa yt-neuvotteluiden jälkeen, sanoo Microsoftin mobiililaitemyyntiä maailmanlaajuisesti johtava Chris Weber STT:lle. 

– Voi sanoa, että mobiilipuolemme osaaminen häviää Suomesta näiden vähennysten seurauksena.

Hän sanoo, että yhtiö ei ole onnistunut kolmantena ekosysteeminä kilpailemaan Android-puhelimien ja Applen iPhonen kanssa vaikeassa markkinatilanteessa. 

– Emme ole saavuttaneet menestystä, johon pyrimme, hän tiivistää. 

Weber nostaa esille kiperän markkinatilanteen muutamaan kertaan haastattelun aikana ja huomauttaa, että myös muut yhtiöt ovat olleet vaikeuksissa mobiilimarkkinoilla. Microsoft osti Nokian matkapuhelinliiketoiminnan syksyllä 2013. 

– Paljon on muuttunut muutaman viime vuoden aikana. Ostopäätös oli kuitenkin aikanaan oikea. 

Suunniteltujen vähennysten kohteena oleville tarjotaan pääsyä Polku-tukiohjelmaan, joka auttaa muun muassa uuden työn löytämisessä tai yrittäjäksi ryhtymisessä. 

– Päivästä ei voi tehdä helppoa työntekijöille, joihin tämä vaikuttaa, Weber kuitenkin korostaa. 

Weber ei halunnut vielä kommentoida, millaista tutkimus- ja kehitystyötä Suomessa vastedes tehdään tai kuinka paljon ihmisiä se työllistää. Tiedotteessaan Microsoft kertoi suunnittelevansa, että Espooseen jäisi joitain tuotekehitystiimejä. Hänellä ei myöskään ollut tarkkoja lukuja siitä, paljonko työntekijöitä lopetettavassa Tampereen-yksikössä on. 

Suomeen jää Microsoftin myynti- ja markkinointiyhtiö Microsoft Oy.

0:32

2:36

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.