Sikailleen Leo Komarovin kohtalo selvisi

Asetelmia Lahdessa – Leo Komarov kuumeni täysin 3:29
Asetelmia Lahdessa – Leo Komarov kuumeni täysin ja lähti suihkuun

Liigan kurinpitodelegaatio on jakanut kolmen ottelun pelikiellon HIFK:n hyökkääjälle Leo Komaroville.

Komarov teki hyvin kyseenalaisen tempun keskiviikon Pelicans–HIFK-puolivälieräottelussa. Komarov alkoi hakkaamaan Pelicansin puolustajaa Michal Jordania pään ja niskan alueelle, kun Jordan makasi jäässä.

Komarov sai itse ottelussa ulosajon väkivaltaisuudesta (5+20 minuuttia).

Video tapahtuneesta näkyy jutun yläreunasta.

Liigan tilannehuone vei tapauksen kurinpitodelegaation käsittelyyn.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että erityisesti playoffs-sarjoihin kuuluu kovaa kamppailua ja myös sääntöjen harmaalle alueelle menevää vastustajan psyykkistä ja fyysistä horjuttamista. Delegaatio toteaa, että tässä tilanteessa mennään kuitenkin selvästi yli ns. harmaan alueen. Rangaistusharkinnan osalta kurinpitodelegaatio toteaa, että Komarov aloittaa tilanteen yksipuolisesti vastustajan kaaduttua jäähän. Jordan ei tilanteessa provosoi tai vaikuta tilanteen etenemiseen, vaan kyse on Komarovin yksipuolisesta teosta, raportissa selostetaan.

– Kurinpitodelegaatio katsoo, että erityisesti tilanteen loppuvaiheessa suoritetulla runnomisella ja lyönneillä on piittaamattomasti vaarannettu vastustajaa ja tämän johdosta teko on aiheellista rangaista pelikiellolla.

– Pelikiellon pituuden osalta kurinpitodelegaatio on ottanut rangaistusharkinnassa edellä todetut seikat. Lisäksi kurinpitodelegaatio on ottanut rangaistuksen mittaamisessa huomioon erityisesti kuluvalla kaudella tapaukset 24/2023–2024: Ritchie ja 48/2023–2024: Baptiste sekä edellisellä kaudella vastaavan kaltaisista tilanteista annetut rangaistukset. Kurinpitodelegaatio pitää Komarovin tekoa kolmen ottelun pelikiellon arvoisena, päätös kuuluu.

Lue myös:

    Uusimmat