Mainos

Michelle Obama avautuu äitiydestä – nostaa yhden kasvatustavan ylitse muiden

2:42
Michelle Obaman muistelut julkaistiin vuonna 2018.

Michelle Obama kiittää äitinsä positiivista vaikutusta omien lastensa kasvatukseen.

Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman vaimo Michelle Obama on kertonut harvinaisessa kirjoituksessa äidistään Marian Robinsonista sekä tämän suurenmoisesta vaikutuksesta omaan vanhemmuuteensa. Obama muun muassa kiittelee äitinsä tapaa puhua viisaasti ja antaen tilaa myös muille.

– Nyt myöhemmin olen ymmärtänyt tämän puhetavan vaikuttaneen myös vanhemmuuteen. Äitini antoi usein minulle mahdollisuuden tuoda oma ääneni kuuluviin, mikä tarkoitti, että hän kuunteli enemmän kuin opetti, Michelle Obama kuvaa.

Samalla hän kertoo hauskasti, miten äiti Marian Robinson oli aina valmis vastaamaan uteliaan tyttärensä lukuisiin kysymyksiin maailmaan ja elämään liittyen.

– Kyselin paljon kysymyksiä, kuten miksi meidän piti syödä munia aamiaiseksi, miksi ihmisten täytyy käydä töissä tai miksi talot ovat joillain alueilla suurempia kuin toisilla, ja äitini kuunteli niitä kärsivällisesti, Michelle Obama jatkaa.

Obama sanookin olevansa hyvin kiitollinen äitinsä sekä isänsä Fraser Robinsonin tavasta kasvattaa lapsiaan.

– Joku voi ajatella, että he antoivat lasten hallita liikaa, mutta ei se ollut niin. He vain tukivat veljeäni ja minua, opettivat meille hyvyyttä ja rehellisyyttä sekä eron oikean ja väärän välillä. Sen jälkeen he vain yksinkertaisesti antoivat meidän molempien olla oma itsemme, Obama kiittää.

Julkaistu kirjoitus on ylistys varsinkin tavalle antaa lapsille – erityisesti tytöille – kasvatuksen avulla tukea elämän varrelle. Obama on pystynyt ammentamaan äitinsä opeista myös omia tyttäriään kasvattaessaan.

– Äitien ja äitihahmojen tehtävä on tukea tyttöjä niin, että heidän liekkinsä pysyy voimakkaana ja että heidän äänensä pääsee kuuluville – ei asettamalle sanoja heidän suuhunsa, vaan auttamalla heitä löytämään omat sanansa, Obama kirjoittaa.

Michelle Obama on ollut miehensä Barack Obaman kanssa naimisissa vuodesta 1992, ja heillä on kaksi lasta: 20-vuotias tytär Malia sekä tänä vuonna 18 vuotta täyttävä tytär Natasha, joka tunnetaan paremmin lempinimellä Sasha. Pariskunnan liiton on kuvailtu olevan erityisen kunnioittava sekä onnellinen.

Lähde: People

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja