Yhä useampi turisti haluaa ampua uhanalaisen eläimen

Eteläiseen Afrikkaan suuntautuva metsästysturismi on yhä suositumpaa, kertoo Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY.

SEY:n tietojen mukaan eteläisessä Afrikassa käy vuosittain tuhansia länsimaalaisia turisteja, jotka haluavat ampua uhanalaisen eläinlajin edustajan ja ottaa siitä mukaan trofeen eli metsästysmuiston.  

Turisteja varten tuhansia eläimiä pidetään vankeudessa. Tyypillisimmin turisti haluaa ampua leijonan, mutta vangittuina pidetään myös esimerkiksi sarvikuonoja, puhveleita ja tiikereitä. Turistit metsästävät eläimiä aidatuilla alueilla, millä varmistetaan, että metsästysturistin matka onnistuu.  

SEY huomauttaa, että villien eläinten kasvatus, aitaaminen ja tarhametsästys uhkaavat sekä eläinten hyvinvointia että luonnonvaraisia eläinkantoja. SEY:n mukaan villejä leijonia on Etelä-Afrikassa 2000, kun turistien ammuttaviksi vangittuja on 5000.  

-Koko teollisuus, jossa eläimiä jalostetaan intensiivisesti ja jossa leijonia ja muita petoeläimiä pidetään suljetuissa tiloissa, jotta jännitystä hakevat turistit voivat ampua niitä, on yksi räikeimpiä kuviteltavissa olevia eläinten hyväksikäytön muotoja, sanoo ympäristönsuojeluun vihkiytynyt toimittaja Ian Michler SEY:n tiedotteessa.  

Michlerin mukaan tavallisten maatilojen muuntaminen riistankasvatus- ja metsästystarhoiksi lisääntyy Etelä-Afrikassa voimakkaasti.   

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja