Mainos

Metsästäjien saalismäärä kasvoi

Metsästäjien saalismäärät lisääntyivät viime vuonna. Eniten kasvoivat majavan, hirven, ketun ja valkohäntäpeuran saalismäärät.

Sen sijaan peltopyytä ja mäyrää saatiin aiempaa vähemmän. Lukumääräisesti eniten pyydystettiin metsäjänistä, joita ammuttiin lähes 35 000. Toiseksi suurin saalislaji oli supikoira. Linnuista eniten metsästettiin sinisorsia.

Rahallisesti riistasaaliin arvo nousi lähes kolmanneksen. Riistasaaliin arvo oli nyt yhteensä 301 miljoonaa markkaa, kun se vuonna 1998 oli 215 miljoonaa markkaa.

Myös saaliista saatavan lihan määrä kasvoi edellisiin vuosiin verrattuna. Nyt riistalihaa kertyi 8 miljoonaa kiloa, kun määrä oli vuotta aiemmin 6 miljoonaa kiloa. Ennätystä ei saaliin kokonaismäärässä hätyytelty, sillä parhaimpina vuosina riistalihaa on kertynyt 11 miljoonaa kiloa.

Nyt saadusta riistasaaliista suurin osa eli 6,3 miljoonaa kiloa oli hirvenlihaa. Hirvisaalis liki kaksinkertaistui vuoteen 1998 verrattuna. Vain murto-osa suomalaisten metsästäjien saaliista päätyy kauppaan. Riistaliha ja turkikset käytetään pääosin metsästäjien omissa talouksissa.

Joka neljäs vaille saalista

Hirvi metsässä

Edellisvuoden tapaan noin neljäsosa metsästäneistä jäi ilman saalista. Metsästäjiä eli riistanhoitomaksun maksaneita on Suomessa nykyisin noin 300 000. Heistä joka viides piti viime vuonna välivuoden, joten noin 225 000 kävi vuoden aikana kerran tai useammin metsällä.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on kerännyt saalistiedot hirvieläimistä ja suurpedoista, sutta lukuunottamatta, pyyntilupajärjestelmän edellyttämistä kaatoilmoituksista. Pienriistan saalistiedot on saatu metsästyskortin yhteydessä tapahtuvasta saalistiedustelusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.